Egyéb kategória

Nagy butaságok, amikkel kicsináljuk a párkapcsolatunkat

Kattintottál. Ez már magában jelent valamit. A kérésem, hogy a továbbiakban se hazudj magadnak. Nem egészséges, és nemcsak magadat csinálod ki vele, hanem a párkapcsolatodat is.
vous - 2016.03.11.
Nagy butaságok, amikkel kicsináljuk a párkapcsolatunkat

Ha úgy általánosságban beszélünk a párkapcsolatokról, jó messziről nézzük őket, rózsaszín szemüvegen át, akkor egész jól állunk. Igen ám, de amint a szelfikamera visszafordul, anyuka, apuka kilép a lakás ajtaján vagy az utolsó barát is beül a taxiba és hazamegy, a párok leveszik az álarcokat. És sokszor nem elégedettek azzal, amit látnak. Íme néhány butaság, amit szinte mindannyian elkövetünk, de ezzel nagyon rosszat teszünk magunknak és a magánéletünknek.

A pasitok nem az apátok!

Ha azon kapjátok magatokat, hogy „kicsim, húzd fel a cipzárom, töltsd fel a telóm, vagy gyere értem éjfélre a mozihoz”, akkor baj van. Felnőttek vagytok, önálló személyiségek, meg kell tanulnotok a saját életeteket intézni! Akkor kérjetek szívességet, ha valami nem megy. NE a kényelem domináljon.

A gondoskodás nem a szendvicskészítést jelenti

Forrás:
istock

Mossátok a ruháját, megfőzitek a vacsiját, ez idáig oké. Ezt megcsináljátok alapjáraton magatoknak is. DE. Ha éppen betegen fekszetek a kanapén, fáj a kislábujjatok, a hajatok töve vagy csak simán hullafáradtak vagytok ő meg nyaggat, baj van. Nincs rátok tekintettel…

Egy párkapcsolatban a törődés azt is jelenti, hogy tekintettel vagytok a másik igényeire, vágyaira és érzéseire. Ne legyetek önzők, és ne fogadjátok el, ha a pasitok az!

Mondtál valamit? Bocs, nem figyeltem

Épp elmeséli, milyen napja volt, mire ti vadul nyomkodjátok a mobilotokat és egy fél mondatot se tudnátok visszaidézni. Ez gáz. Csodálkoztok, hogy ő sem figyel rátok?

Célozgatni nem ér, kommunikálni IGEN!

Nem ér úgy megsértődni, hogy emberünk azt se tudja, mit rontott el. Ti is jól tudjátok, hogy a gondolatolvasást nem tanítják a suliban.

Élni jobb, mint álmodni

A lányok legnagyobb baja a képzelgés. Le kell állni. Előre elképzeljük, milyen illata, milyen színe, milyen szaga lesz valaminek és sose olyan. Sokkal okosabb húzás izgatottan várni és örülni. Nem pedig veszekedni azért, mert máshogy képzeltük. Gyerünk vissza a Földre!

Ez most egy hosszú leszúrásnak tűnik, igaz? Igen, mert az is. Állandóan másokat hibáztatunk a kudarcaink miatt. Ne tegyük. Az én életem, az én döntéseim, az én felelősségem.

Ajánlott cikkek