Egyéb kategória

Soha nem találnátok ki, miért van csoki a párnán a hotelekben

Ha voltatok már olyan szerencsések, hogy egy igazán szép és igényes szállodában töltsetek el egy éjszakát, akkor biztosan nem idegen a szépen becsomagolt meglepetéscsoki, ami a párnátokra készítve várt rátok. Ha pedig igazán kíváncsi természetűek vagytok, akkor kérdések sora is felmerült bennetek, amikre mi most elhoztuk a választ.

vous - 2021.12.25.
Soha nem találnátok ki, miért van csoki a párnán a hotelekben

De miért került oda a csoki? Miért pont a párnára? Miért pont csokoládé? Hála a Huffingtonpostnak, már ezekre a kérdésekre is tudjuk a választ.

Forrás:
pexels.com

Valamikor az 1950-es években Cary Grant színész sűrűn szállt meg St. Louis belvárosának luxusszállodájában, a Mayfair Hotelben. Gyakori vendégként mindig ugyanazt a lakosztályt foglalta le, ahol minden alkalommal egy hölgy társaságában töltötte a foglalásának idejét. Ahogyan az idő haladt, a hölgy meglepetésként mindig előbb érkezett, és apró csokikból rakott egy, az ágyba vezető, amolyan navigációs utat. A nappaliból a hálószobába, végül a párnára került az utolsó darab.

Forrás:
pexels.com

A Mayfair menedzsere hallott a történetről, valószínűleg azért, mert a hotel egyik munkatársát küldték rendszeresen a csokibeszerző útra. A menedzsernek annyira megtetszett az ötlet, hogy utána ő maga tette a párnákra az apró csokikat a lakosztályokban.

Nem sokkal utána több száz szálloda átvette ezt a gesztust, a hagyomány pedig sok helyen a mai napig tartja magát. Természetesen azóta a Mayfair Hotel új tulajdonost kapott, ám a történet szerinti lakosztályt később átkeresztelték Cary Grant nevére, és minden szobában egy csokoládé várja a vendégeket a párnára helyezve.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!