Egyéb kategória

Így ússzátok meg, hogy a reggeli sminkelés rémálomba forduljon!

„A rémálom a fürdőszobában kezdődik” – indulhatna egy szép novella, ami a sminkelésről szól. Már ti is megírtátok fejben? Reggelente nem elég a rohanás, a szép végeredményhez kellenek a biztos mozdulatok, amit nincs időnk begyakorolni, így maradnak a jól bevált alapok. Íme, néhány tipp, amit elsajátíthattok!
vous - 2016.03.04.
Így ússzátok meg, hogy a reggeli sminkelés rémálomba forduljon!

Selyemként simuljon az alapozó!

Nekem a legfontosabb, hogy könnyed legyen az alapozás, illeszkedjen a bőr színéhez és jó érzés legyen viselni, komfortos legyen a bőrömnek egész nap. Sokan még mindig azért kerülik a használatát, mert úgy vélik, eltömíti a pórusokat, és nem szeretik a nehéz érzést, amit egyes termékek okoznak.

Rémálom, ha meglátom kiülni a bőr felszínére az alapozót, ha összecsomósodik az arc egyes területein, netán elválik a színe az eredeti bőrszíntől.

Valóban nem könnyű megtalálni az igazit, de érdemes rászánni az időt, no és a pénzt is! Ha pedig jól érzitek magatokat alapozó nélkül, és elégnek látjátok a szem környékére a korrektor használatát, akkor kerüljétek az alapozót!

Tipp:
Hétköznapra inkább színezett hidratálót, BB vagy CC krémet javaslok, illetve egyéb ultrakönnyű alapozókat, amik mint a selyem simulnak a bőrre, közben el is fedik a piros és egyéb foltokat.

Igazi csodafegyver a nyolcperces smink

Indítsátok a napot csillogó tekintettel, és legyen tiétek a nap mosolya! Reggelente mindössze nyolc percet adjatok magatoknak: gyakoroljátok be a következő sminktechnikát, amivel előhozhatjátok a legszebb arcotokat! Ide kattintva meg is tanulhatjátok elkészíteni!

Váltsunk könnyed korrektorra!

Az apró ráncokat az élet szüli és bár a nevetés a legjobb orvosság, sokszor nyomot hagy. Én nem bánom. Viszont a kis ráncokba hajlamos beleülni a korrektor, ha túl sűrű. Ahogy halad az idő, mondjuk haladunk 30 éves korunk felé – netán már el is hagytuk a bűvös számot –, úgy érdemes egy könnyed textúrára váltani, ami ugyanúgy elfedi a sötét karikákat. Különben rémálommá válik a szem környékének sminkelése:

Beleül a ráncokba a termék, elnehezíti a szem körüli bőrt, még több ránc alakul ki és frissebbnek egyáltalán nem fogunk tűnni.

Mértékkel pirosítsunk!

Forrás:
Hámori Zsófia

Ahhoz, hogy üde arcot varázsoljunk magunknak, a pirosító van a legnagyobb segítségünkre. A jól eltalált árnyalat kiemeli a szemszínt, frissít, fiatalít – feltéve ha szükségünk van rá, nekünk, örök fiataloknak, ugye? Komolyra fordítva a szót, a rémálom ott kezdődik, amikor a pirosító inkább öregít és pipacspiros foltot hagy az arcon. Ez lehet a szín hibája, még inkább a technikáé, sőt, az eszköz, vagyis az ecset is tud hátráltatni minket (ha nem jók a szálai). A pírt se a kézfejünkre kenjük, vásárlás előtt próbáljuk ki az orcákon, hiszen ott fogjuk viselni.

Milyen a tökéletes ecset?

Arra mindenképpen figyeljetek, hogy puha legyen az ecset szőre. Ha szúrós, érdes, hagyjátok ott. A szem és a körülötte lévő bőr nagyon érzékeny, adjátok meg neki a törődést, persze az arcbőrötöket se sörtékkel fessétek. Legyen minden simogató, puha érzés, amikor sminkeltek. S hogy melyik az a 6 ecset, amire minden nőnek szüksége van? Ide kattintva megnézhetitek!

Az is gond szokott lenni, hogy nincs elegendő fény a fürdőszobában, vagy ott, ahol sminkeltek, és többet raktok a kelleténél. Ha fennáll ez a helyzet, két dolgot tehettek:

  • jobb izzót vesztek a lámpába, netán sminkes lámpára váltotok
  • kerestek egy helyet a lakásban, ahol természetes fénynél látjátok magatokat

Személyes rémálmom a pirosítókkal, amikor sávos technikával látok rózsás vagy üde arcpírokat, az orca közepétől a halántékig.

Tipp: Nem szükséges az egész arccsontot befedni, elég néhány könnyed mozdulattal színt hinteni az orca felső részére. Ne feledjük: a kevesebb néha több!

Szemkihúzás csak pontosan és szépen!

A szem kihúzása alapból sokaknak rémálom, így megmarad a pillafestés és mondjuk a vízvonal kiemelése – ami satírozás hiányában szűkíti a szemet. A felső pillasor kontúrozásánál az én rémálmom, ha a ceruzavonal és a pillasor között látszódik a bőr, mint egy „fehér” csík. Nem könnyű észrevenni, és magunknak valóban elég nehéz „rendesen” kihúzni a szemünket, mégis érdemes megbirkózni a feladattal.

Tipp: Nézzétek meg úgy, hogy a szemkihúzás után felhúzzátok a szemöldökötök irányába a szemhéjatokat és megvizsgáljátok, illeszkedik-e a vonal a pillasor vonalán. Ha nem, no para! Töltsétek ki a hiányzó részeket, ezzel máris intenzitást adtok a szemeteknek.

Előzzétek meg a szempillaparát!

Netán nektek a szempilla a para? Reggel kifestitek, és a 10 órás mítingen már a szemetek alatt mélyíti tovább a karikákat? Lehet, hogy pereg, felragad a szemhéjra, netán lecsúszik, foltot hagy. Ez is függ néhány dologtól, például: mennyire zsíros a szemhéjatok bőre, milyen hosszúak a pilláitok, és persze a termék minősége is meghatározó.

Abszolút igazság, hogy nem a legdrágább a legjobb, nekem vannak alig 3000 forintos kedvenceim. Keresgéljetek és találjátok meg a hozzátok illőt!

Ajánlott cikkek