Egyéb kategória

Így ússzátok meg, hogy a reggeli sminkelés rémálomba forduljon!

„A rémálom a fürdőszobában kezdődik” – indulhatna egy szép novella, ami a sminkelésről szól. Már ti is megírtátok fejben? Reggelente nem elég a rohanás, a szép végeredményhez kellenek a biztos mozdulatok, amit nincs időnk begyakorolni, így maradnak a jól bevált alapok. Íme, néhány tipp, amit elsajátíthattok!
vous - 2016.03.04.
Így ússzátok meg, hogy a reggeli sminkelés rémálomba forduljon!

Selyemként simuljon az alapozó!

Nekem a legfontosabb, hogy könnyed legyen az alapozás, illeszkedjen a bőr színéhez és jó érzés legyen viselni, komfortos legyen a bőrömnek egész nap. Sokan még mindig azért kerülik a használatát, mert úgy vélik, eltömíti a pórusokat, és nem szeretik a nehéz érzést, amit egyes termékek okoznak.

Rémálom, ha meglátom kiülni a bőr felszínére az alapozót, ha összecsomósodik az arc egyes területein, netán elválik a színe az eredeti bőrszíntől.

Valóban nem könnyű megtalálni az igazit, de érdemes rászánni az időt, no és a pénzt is! Ha pedig jól érzitek magatokat alapozó nélkül, és elégnek látjátok a szem környékére a korrektor használatát, akkor kerüljétek az alapozót!

Tipp:
Hétköznapra inkább színezett hidratálót, BB vagy CC krémet javaslok, illetve egyéb ultrakönnyű alapozókat, amik mint a selyem simulnak a bőrre, közben el is fedik a piros és egyéb foltokat.

Igazi csodafegyver a nyolcperces smink

Indítsátok a napot csillogó tekintettel, és legyen tiétek a nap mosolya! Reggelente mindössze nyolc percet adjatok magatoknak: gyakoroljátok be a következő sminktechnikát, amivel előhozhatjátok a legszebb arcotokat! Ide kattintva meg is tanulhatjátok elkészíteni!

Váltsunk könnyed korrektorra!

Az apró ráncokat az élet szüli és bár a nevetés a legjobb orvosság, sokszor nyomot hagy. Én nem bánom. Viszont a kis ráncokba hajlamos beleülni a korrektor, ha túl sűrű. Ahogy halad az idő, mondjuk haladunk 30 éves korunk felé – netán már el is hagytuk a bűvös számot –, úgy érdemes egy könnyed textúrára váltani, ami ugyanúgy elfedi a sötét karikákat. Különben rémálommá válik a szem környékének sminkelése:

Beleül a ráncokba a termék, elnehezíti a szem körüli bőrt, még több ránc alakul ki és frissebbnek egyáltalán nem fogunk tűnni.

Mértékkel pirosítsunk!

Forrás:
Hámori Zsófia

Ahhoz, hogy üde arcot varázsoljunk magunknak, a pirosító van a legnagyobb segítségünkre. A jól eltalált árnyalat kiemeli a szemszínt, frissít, fiatalít – feltéve ha szükségünk van rá, nekünk, örök fiataloknak, ugye? Komolyra fordítva a szót, a rémálom ott kezdődik, amikor a pirosító inkább öregít és pipacspiros foltot hagy az arcon. Ez lehet a szín hibája, még inkább a technikáé, sőt, az eszköz, vagyis az ecset is tud hátráltatni minket (ha nem jók a szálai). A pírt se a kézfejünkre kenjük, vásárlás előtt próbáljuk ki az orcákon, hiszen ott fogjuk viselni.

Milyen a tökéletes ecset?

Arra mindenképpen figyeljetek, hogy puha legyen az ecset szőre. Ha szúrós, érdes, hagyjátok ott. A szem és a körülötte lévő bőr nagyon érzékeny, adjátok meg neki a törődést, persze az arcbőrötöket se sörtékkel fessétek. Legyen minden simogató, puha érzés, amikor sminkeltek. S hogy melyik az a 6 ecset, amire minden nőnek szüksége van? Ide kattintva megnézhetitek!

Az is gond szokott lenni, hogy nincs elegendő fény a fürdőszobában, vagy ott, ahol sminkeltek, és többet raktok a kelleténél. Ha fennáll ez a helyzet, két dolgot tehettek:

  • jobb izzót vesztek a lámpába, netán sminkes lámpára váltotok
  • kerestek egy helyet a lakásban, ahol természetes fénynél látjátok magatokat

Személyes rémálmom a pirosítókkal, amikor sávos technikával látok rózsás vagy üde arcpírokat, az orca közepétől a halántékig.

Tipp: Nem szükséges az egész arccsontot befedni, elég néhány könnyed mozdulattal színt hinteni az orca felső részére. Ne feledjük: a kevesebb néha több!

Szemkihúzás csak pontosan és szépen!

A szem kihúzása alapból sokaknak rémálom, így megmarad a pillafestés és mondjuk a vízvonal kiemelése – ami satírozás hiányában szűkíti a szemet. A felső pillasor kontúrozásánál az én rémálmom, ha a ceruzavonal és a pillasor között látszódik a bőr, mint egy „fehér” csík. Nem könnyű észrevenni, és magunknak valóban elég nehéz „rendesen” kihúzni a szemünket, mégis érdemes megbirkózni a feladattal.

Tipp: Nézzétek meg úgy, hogy a szemkihúzás után felhúzzátok a szemöldökötök irányába a szemhéjatokat és megvizsgáljátok, illeszkedik-e a vonal a pillasor vonalán. Ha nem, no para! Töltsétek ki a hiányzó részeket, ezzel máris intenzitást adtok a szemeteknek.

Előzzétek meg a szempillaparát!

Netán nektek a szempilla a para? Reggel kifestitek, és a 10 órás mítingen már a szemetek alatt mélyíti tovább a karikákat? Lehet, hogy pereg, felragad a szemhéjra, netán lecsúszik, foltot hagy. Ez is függ néhány dologtól, például: mennyire zsíros a szemhéjatok bőre, milyen hosszúak a pilláitok, és persze a termék minősége is meghatározó.

Abszolút igazság, hogy nem a legdrágább a legjobb, nekem vannak alig 3000 forintos kedvenceim. Keresgéljetek és találjátok meg a hozzátok illőt!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.