Egyéb kategória

A koncentrációs tábor női réme és a szadista szépség – Női sorozatgyilkosok 2. rész

Ki számít sorozatgyilkosnak? A definíció szerint az, aki három vagy több embert öl meg különböző időpontokban. Valamiért a fogalmat, a legtöbb ember – akarva akaratlanul – általában férfiakhoz köti. Gondoljunk csak Charles Mansonra, Hasfelmetsző Jackre vagy a rejtélyes Zodiákusra! A rideg valóság viszont az, hogy a női nem is szép számmal képviselteti magát ebben a cseppet sem illusztris társaságban.

vous - 2022.05.27.
A koncentrációs tábor női réme és a szadista szépség – Női sorozatgyilkosok 2. rész

Cikksorozatunk első részében megismerhettétek Delphine LaLaurie történetét, aki hatalmas házuk padlásán rabszolgákat kínzott, szó volt Belle Gunnessről, aki megölte családját életbiztosításuk miatt, majd a hirdetésére jelentkező férjjelölteket arra kérte, hogy hozzák magukkal az összes pénzüket jó szándékuk bizonyítékaként. Találkozásaik után mindegyiküket megmérgezte. A brit történelem egyik legaljasabb sorozatgyilkosaként elhíresült Mary Ann Cottont pedig az első "fekete özvegyként" emlegették, ő egyszerű módszerrel tette el láb alól családtagjait, de sokáig az orvosok sem jöttek rá, mi okozta az áldozatok halálát.

Folytatjuk a listát, újabb női sorozatgyilkosok történetét ismerhetitek meg!

Ilse Koch

Margareth Ilse Köhler 1906. szeptember 22-én látta meg a napvilágot egy drezdai munkáscsaládban. Az iskolában csendes, szófogadó gyermeknek ismerték, aki meglehetősen nagy sikereket ért el a helyi fiúk körében. 15 évesen abbahagyta az iskolát, gyárban kezdett el dolgozni, a felpezsdült társadalmi mozgalmak kiragadták a szürke hétköznapokból, lelkes híve lett a náci eszméknek.

Összeházasodott Karl Otto Koch SS-tiszttel, miután megszületett második gyermekük is Karl és Ilse megnyugodtak, hiszen teljesítették a náci párt által elvárt kétgyermekes családmodell követelményét. A férfit a buchenwaldi koncentrációs tábor vezetőjévé nevezték ki, így Ilse is hatalomhoz jutott. Karl minden idejét munkájának szentelte, szinte teljesen megfeledkezett feleségéről.

A későbbi elemzések szerint Ilse ezért kezdte hírhedt, kegyetlen tevékenységét a láger területén belül.  

A táborparancsnok feleségeként kivételezett helyzetben volt, luxuskörülmények között élhetett. Nappal ostorral járkált a barakkok között és a számára nem szimpatikus embereket önkényesen megkorbácsolta. Kutyasétáltatás közben szokása volt terhes nőkre ráuszítani az ebeket. Gyakran kényszerítette a rabokat arra, hogy perverz szexuális aktusok közepette fajtalankodjanak egymással. Ilse gyűjteni kezdte áldozatai fejét, melyekből fali díszeket, papírnehezéket készített.

De ez sem volt elég neki.

Lenyúzatta a rabok bőrét, amelyből aztán könyvborítót, pénztárcát, kesztyűt varratott. Bár egy gyilkosságot sem tudtak rábizonyítani, Ilse Kochot életfogytiglani börtönre ítélték kényszermunkával megtoldva. 1967. szeptember 1-én a 60 éves asszony elfogyasztotta ebédjét, utolsó levelet írt fiának, majd lepedőjével felakasztotta magát. Sosem bánta meg bűneit.

Objektum doboz

Judith Ann Adams

Judith Ann Adams 1964. június 7-én született a Tennessee állambeli Murfreesboróban. Gyermekkora eseménytelenül telt, egészen addig, míg 9 évesen az alkoholista apja meg nem halt egy balesetben. Édesanya ezután sok férfit csalt a lakásukra, akiktől a kis Judith nagyon félt. Sokszor a közeli erdőbe menekült, volt, hogy az éjszakát is ott töltötte. 15 évesen találkozott a nála 11 évvel idősebb Alvin Howard Neelley Jr.-ral. A nős férfi piti bűnöző volt, Judith kedvéért elvált feleségétől is. Egy évre rá a fiatal lány elszökött a szeretőjével és férjhez ment hozzá.

Lopásból éltek, de Judithnak több kellett.

Terhes volt, amikor fegyveres rablásokba kezdett, elkapták, de mivel még fiatalkorú volt, csak javítóintézetbe küldhették. Ott szülte meg ikreit. A börtönőrök is elcsodálkoztak rajta, mennyire hideg, érzelemmentes és üres tekintetű volt a lány. Judith az állította, fegyőrei megerőszakolták, így bosszút akart állni, amikor kiszabadult. Több kísérlete is volt, de nem sikerült végeznie áldozataival.

Objektum doboz

1982. szeptember 25-én Rome városában lévő bevásárlóközpont előtt egy 13 éves kislánynak, Lisa Ann Millicannek felajánlotta Judith, hogy hazaviszi. A kislány nem tudta, hogy egy csapdába sétált bele. Judith a férje segítségével elrabolta és egy motelbe vitte Lisát, három napon át fogva tartották, rendszeresen megerőszakolták, lelkileg és fizikailag is kínozták. A harmadik napon a lányt elvitték a Little River Canyonhoz, ahol Judith lefolyótisztítót injekciózott Lisa ereibe. Egy ilyen erős oldószer feloldja az ereket, a húst és a zsírt is, irtózatos fájdalommal. Judith az áldozat mindkét karjába, a nyaka mindkét oldalára és a fenekébe is szúrt, de nem érte el a kívánt hatást. Bár embertelenül szenvedett, Lisa még életben volt. Judith elvesztette a türelmét, lelőtte a lányt és a holttestet lelökte a canyon mélyére.

A gyilkos nő többször is telefonált a rendőröknek, elárulta, hol találják a holttestet, de akkor még nem tudták elkapni.

A házaspár összebarátkozott egy fiatal jegyespárral, Janice Kay Chatmannel és John  Hancockkal. Túrázni hívták őket a hegyekbe, természetesen nem hátsó szándék nélkül. Egy eldugott, erdős területen lelőtték a pár férfi tagját, a nőt pedig egy motelbe vitték, ahol szexuálisan és fizikailag is bántalmazták az ikreik szeme láttára, majd másnap őt is lelőtte Judith.

Judith Ann

Judith Ann
Forrás:
Pinterest

A szadista nő és férje ezután elrabolt egy újabb fiatal lányt, akinek a nevét nem adták ki a hatóságok. Valószínűleg ő lett volna a következő áldozatuk, arra viszont nem számítottak, hogy a túrázni hívott pár férfitagja túléli a lövést. Sikerült eljutnia egy kórházig, majd annyi információt tudott átadni a rendőröknek, ami elég volt Judith és Alvin kézre kerítéséhez. Judith mindent Alvinra akart kenni, de az életben maradt áldozatok megerősítették, hogy a pár női tagja volt a főnök, férjét is ő manipulálta.

 Az előzetesben szült egy harmadik gyermeket, és ekkor még csak 18 éves volt.

Alvin végül 22 évet töltött börtönben, 2005-ben halt meg természetes halállal. Judithot Alabamában küldtek a halálsorra, fellebbezni próbált, de a kérvényét elutasították. A kivégzés időpontját 1999-re tűzték ki, de Alabama állam kormányzója kegyelmet adott a nőnek, pont pár nappal azelőtt, hogy villamosszékbe ültették volna. Életfogytiglani börtönre ítélték a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségével. Az ítélet vita tárgya lett, de a kormányzó azzal érvelt, hogy a '83-as esküdtszék is ezt akarta. A feltételes szabadlábra helyezés legkorábbi időpontját 2014-ben állapították meg, de egy 2003-as törvény miatt viszont nem szabadulhatott Judith, egész hátralévő életét börtönben kell töltenie. A nő azóta sem folyamodott szabadulási kérelemért.

Ajánlott cikkek