Egyéb kategória

Forradalmi divattrendek a Szex és New Yorkból, amelyek a mai napig megállják a helyüket

Kedves divatfüggő VOUS-lányok! Elő egy sikkes magas sarkúval és a legcsinosabb ruhátokkal! Dobjatok fel egy szexi sminket, és irány a város legnyüzsgőbb bárja. Töltsétek az estét a legjobb barátnők és néhány Cosmo koktél társaságában. Vagy rendezzetek pizsamapartit, és már indulhat is a sorozatmaraton.

vous - 2016.02.22.
Forradalmi divattrendek a Szex és New Yorkból, amelyek a mai napig megállják a helyüket

Hogy mi a jeles alkalom?

Ugyanis 2004-ben ezen a napon mutatták be a Szex és New York sorozat utolsó részét, amely pont elég jó ok arra, hogy sorozatmaratonba kezdjünk (hozzávegyük a két filmet is) és újra végignézzük a négy nagyvárosi, imádott szingli barátnő mindennapjait.

A sorozat forradalmasította a nők hozzáállását a szexhez, arra buzdította őket, hogy merjék nyíltan megfogalmazni a vágyaikat és tabuk nélkül beszélni pikáns témákról.

A sikertörténet annak is köszönhető volt, hogy a négy karakter teljesen különböző személyiséggel rendelkezett, így minden nő tudott azonosulni valamelyikükkel. Mindannyian a személyiségüknek megfelelő szerelmi szituációkba keveredtek, a tapasztalataikat pedig megosztották egymással.

Az aktív történések mellett a kibeszélések is fontos részét képezték a sorozatnak, így vonultatva fel többféle véleményt egy adott történetről. Ez sokat segített a nőknek, hogy a saját problémájukat többféle nézőpontból is megvizsgálhassák. Ráadásul minden olyan férfitípust és szituációt megjelenített, amellyel a legtöbb nő találkozik élete során.

Nem volt kérdés, többször is magunkra ismertünk.

A sorozat a mai napig sem vesztett aktualitásából, így tökéletes arra, hogy századjára is újranézzünk minden egyes részt.

A merészsége nemcsak a témaválasztásban mutatkozott meg, hanem a szereplők öltözékeiben is. A divat, a dizájnerruhák és -kiegészítők nélkül egész biztosan nem lenne Szex és New York. A négy eltérő karakter ikonikus összeállításait Patricia Field stylist-divattervező álmodta meg – hatalmas sikerrel. A sorozatnak köszönhetően Fieldet több rangos díjjal jutalmazták stylisti tevékenységéért.

Visszatekintve, sok meghökkentő szettet találunk, de jócskán vannak olyan összeállítások és irányelvek is, amelyek a mai napig megállják a helyüket. A két film pedig hab volt a tortán! A sorozatban és filmben szereplő szettekből készítettem számotokra a cikkben található rajzos összeállítást.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Forrás:
Cséfalvay Fanny

 

Forrás:
Cséfalvay Fanny

 

Forrás:
Cséfalvay Fanny

 

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Akár visszafogottak vagytok, mint Charlotte, céltudatosak, mint Miranda, merészek, mint Samantha, vagy kísérletezőek, mint Carrie, mindig öltözködjetek úgy, mintha valami nagy dobásra készülnétek.

A divat tökéletes eszköz arra, hogy szavak nélkül beszéljetek önmagatokról. Ne féljetek attól, hogy mások is beszélni fognak rólatok!

Ajánlott cikkek