Egyéb kategória

Ajjaj! Tényleg ezért vagyunk féltékenyek más nőkre?

A nők hajlamosak féltékenyek lenni egymásra, neki szebb a haja, a bőre, vagy csak szimplán jobban van felöltözve. Ismerős, ugye? A tudomány segítségével most azt is megtudhatjátok, miért van ez.
vous - 2016.02.07.
Ajjaj! Tényleg ezért vagyunk féltékenyek más nőkre?

Bár általában nem vagyunk hajlandóak beismerni, de tényleg megesik velünk mindennap néha, hogy irigyek leszünk nőtársainkra. Igazából idegesít minket, ha másnak szebb, jobb, több van, bármi is legyen az. Szó szerint sárgulunk az irigységtől. A Biology Letters című lapban megjelent tanulmány arra is fényt derített, ez miért lehet. A féltékenykedés okát nem a viselkedésünkben, hanem sokkal inkább a hormonjainknál kell keresnünk.

Forrás:
Flickr/Pedro Ribeiro Simões

A tanulmány során 220 nőnek mutattak meg két képet egy nőről. Az egyik fotót peteérés alatt készítették róla, míg a másikat peteérés után. A kutatók észrevették, hogy azon nők, akiknek a szervezetében épp magas volt az ösztrogén szintje a havi ciklus miatt, igazi fenyegetésnek érezték azt a képet, amelyet peteérés alatt készítettek. Így az igazi tettes egyértelműen az ereinkben futó ösztrogén.

A hormonjainknak köszönhetően képesek vagyunk primitíven is viselkedni, és a „fenyegetettséget” igazi versenyként éljük meg. Nem akarjuk, hogy a másik nő legyen a jobb. Ha legközelebb féltékenyek lesztek egy másik nőre, akkor jusson eszetekbe, hogy mindenről a hormonok tehetnek. Szép kifogás!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.