Egyéb kategória

A jövő kontaktlencséjén keresztül akár filmeket is nézhettek

Ha nektek is rossz a szemetek, akkor tuti nem örültök annak, ha kontaktlencsét vagy épp szemüveget kell hordanotok. De mit szóltok, ha azt mondom, hogy a jövő kontaktlencséjével még filmezni is tudtok majd?
vous - 2016.02.07.
A jövő kontaktlencséjén keresztül akár filmeket is nézhettek

Egyáltalán nem jó érzés szemüveget vagy épp kontaktlencsét hordani. Tapasztalatból mondom, mivel elég rossz a szemem. Gyerekkoromtól kezdve szemüveget hordtam, de az utóbbi években már nem tudtam elviselni, így inkább vaksin közlekedem azóta is. Bár a most kifejlesztett kontaktlencse után már én is elgondolkozom azon, hogy lehet, be kéne szereznem egyet.

A kutatók ugyanis kifejlesztettek egy olyan polimerhártyát, ami vezeti az elektromosságot még az olyan apró felületeken is, mint egy kontaktlencse. A koncepciót egy ausztrál egyetem dolgozta ki, és olyan áramvezető polimert használtak, amit később hidrogélbe raktak bele, mielőtt áramot vezettek át rajta – írja a Daily Mail.

Szerintük ha ezt egy kontaktlencsébe építenék bele, ez lenne az egyik legbiztonságosabb módszer arra, hogy az emberek minél közelebb kerüljenek az okoskészülékeikhez. Nem olyan, mint egy szemüveg, ami számítógépként viselkedik, mivel a kontaktlencsén keresztül képeket hozhatunk létre, így már filmet is nézhetünk. Azt hiszem, a Netflix lassan lehúzhatja a rolót.

Forrás:
giphy.com

Az okos kontaktlencse fejlesztésén egyébként a Google is nagy erőkkel dolgozik, sőt, 2014-ben egy olyan szerződést is aláírtak, amellyel a boltok polcaira kerülhetnek. Az első termékek a cukorbetegeknek fognak segíteni abban, hogy kordában tartsák a betegségüket, folyamatosan mérve a test glükózszintjét. Még a telefonunkhoz is csatlakoztatni lehet majd. A második verzió pedig a távollátóknak lesz segítségére. Az új szabadalmaztatásokban szerepelnek olyan kontaktlencsék is, amelyek információt gyűjtenek a viselő környezetéről, QR-kódot olvasnak, és úgy fognak feltöltődni, mint a napelemek.

AZTA! Most kicsit úgy érezzük, mintha egy sci-fibe csöppentünk volna.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.