Egyéb kategória

Apróságok, hogy a veszekedés ne fulladjon véres háborúba a pasitokkal

Még a legjobb házasságban és párkapcsolatban is előfordul, hogy az idegek elpattannak, a suttogásból kiabálás lesz, és egyik pillanatról a másikra azon kapjátok magatokat, hogy áll a bál.
vous - 2016.02.03.
Apróságok, hogy a veszekedés ne fulladjon véres háborúba a pasitokkal

Az emberek rendkívül egyszerűen működnek, hiába minden racionalitás és optimizmus, mindenkinek megvannak a maga kis Achilles-sarkai, amibe ha beletalálnak, akkor borul a bili. Ha valami fáj, rosszulesik, akkor az érzelmek felülkerekednek még a legfegyelmezettebb embernél is.

Ami egyébként nem is baj, ha ezeket tudatosítjuk, és képesek vagyunk időben észrevenni, hogy felhergeltük magunkat. Ez legfőképpen azért fontos, hogy megtanuljuk kezelni saját magunkat, és a lehető leghamarabb csendesebb vizekre evezzük a hajónkat. Néhány apró dologgal pedig ez nem is lesz olyan nehéz.

Ne sértegessétek a másikat!

Forrás:
pixabay

Ha fáj valami, hajlamosak vagyunk a másik személyét sértegetni: ,,Idióta vagy!”, ,,Semmit sem tudsz!”, pedig ezzel csak még mélyebbre süllyedünk a veszekedés mocsarában. A másik viselkedését minősítsétek inkább, ha már muszáj minősíteni valamit: ,,Szörnyen fájt nekem, mikor azt mondtad, hogy…” Mennyivel másabb, mint amikor egyszerűen csak érzéketlen tuskónak nevezitek, ugye? Az ilyen mondatokkal segítetek, hogy a párotok más nézőpontból figyelje a helyzetet, és megértse, miért vagytok dühösek.

Néha igenis lehet duzzogni

Tudom, a legnagyobb szerelmi mítoszok közé tartozik, hogy soha ne feküdjetek le haraggal, pedig olykor igenis jót tesz, ha elvonultok kicsit lehiggadni, hogy ne indulatból beszéljetek. Utólag mindig bölcsebb az ember, csak mindenképp szóljatok, hogy időre van szükségetek, ne hagyjátok faképnél őt, azzal ugyanis mélyen megbántjátok.

Időben szóljatok, hogy mi zajlik bennetek!

Ezzel ugyanis még csírájában el tudjátok fojtani a veszekedést. Ha rögtönk közlitek, hogy rossz napotok volt, és ingerültebbek vagytok, a párotok is veszi az adást, hogy ez nem a legjobb időpont arra, hogy előhozakodjon egy kényes témával. Ügyeljetek rá, hogy pontosan rámutassatok, mi bánt titeket, így nem fajulnak el a dolgok. Ám ha ezeket a hibákat elkövetitek, biztos, hogy rossz estétek lesz.

Használjátok a bűvös szavakat!

,,Ne haragudj, megértelek, sajnálom, köszönöm, örülök, hogy megbeszéltük, mi a baj, miben segíthetek?” Ezek mindegyike jelentősen segít abban, hogy a párotokban enyhüljön a feszültség. Használjátok őket sokat és bátran! A csúnya szavakat azonban mellőzzétek, adjátok meg egymásnak a tiszteletet!

Nálatok mi segít, ha áll a bál?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!