Test

Ettől az edzéstől szó szerint leugrálnak rólatok a pluszkilók

Először egy nagy rendezvényen találkoztam a Jumping Fit testmozgással, vagy más néven a Jump Fitnesszel. Szeretem az ilyen egynapos programokat, mert egyrészt a végére úgy érzem, mintha 10 kilót adtam volna le, másrészt érdekes, új mozgásformákat ismerek meg.
vous - 2016.02.02.
Ettől az edzéstől szó szerint leugrálnak rólatok a pluszkilók

A Jumping Fit egy trambulinos edzés, ami azt jelenti, hogy kicsi, nagyjából 120 cm átmérőjű, egyedi, formatervezett trambulinon végeztek különböző gyakorlatokat az edzések folyamán. Nyugi, van rajtuk támaszték is, így tudtok kapaszkodni is, ha féltek az eleséstől, biztonságérzetet ad, de a gyakorlatok biztos kivitelezésében is segít.

Ami külön érdekes, hogy az amerikai hadseregben a pilóták koordinációs képességeit is ezzel az edzésformával erősítik, de ez nem jelenti azt, hogy csak azok űzhetik, akik jó kondiban vannak, az edzők ugyanis minden korosztálynak javasolják jótékony hatásai miatt. Egy óra alatt ugyanis kardió, nyújtó, zsírégető és lazító gyakorlatokat variálnak, ami fokozza a sejtek oxigénellátását, lassítja az öregedési folyamatokat, fokozza az izmok tónusát, nem mellesleg pedig vidám hangulatú edzés, ami boldoggá tesz. Ám ha ez még nem volna elég, további szuper hatásai is vannak:

  • kíméli a gerincet és az ízületi rendszert
  • fokozza a nyirokkeringést
  • jótékonyan hat inkontinencia esetén
  • hatékony fogyókúrás program
  • fejleszti a motorikus idegrendszert és a koordinációs képességeket
  • jobbá teszi az egyensúlyozó képességeteket
  • jó has, csípő, comb, derék, popsi formálására

Azért ez eléggé meggyőző, nem? Engem mindössze csak az tart vissza, hogy nem bírom az ilyen, mindent kirázó mozgásformákat, de az biztos, hogy egyszer ki fogom próbálni.

Ti próbáltátok már? Milyen?

Ajánlott cikkek