Egyéb kategória

Legyetek hercegnők a saját vagány esküvőtökön! – A VOUS-lányok elképzelték

Hogyan lehettek igazán kreatívak, és egyben költséghatékonyabbak is? Hogyan legyetek ötletesek, egyediek, hogy életetek legszebb napja mások számára is szép emlékként éljen? Hogyan legyetek hercegnők a saját bohém esküvőtökön?
vous - 2016.01.31.
Legyetek hercegnők a saját vagány esküvőtökön! – A VOUS-lányok elképzelték

A bohém esküvő részleteiről itt írtam részletesen, de nem lenne teljes a kép a VOUS-lányok ötletei és beszámolói nélkül. Olvassátok csak!

Séllei Lilla, az #újratervező anyukák és az #egy tervező, egy póló sorozataink szerzője saját blogjában számolt be részletesen a nagy DIY-esküvőjéről. Érdemes elolvasnotok, mert rengeteg szuper ötletet találtok a blogbejegyzésekben. Lilla korábban arról is mesélt a VOUS-n, hogyan kell szervezni, ha az esküvőn sok gyerkőcre lehet számítani.

Forrás:
Séllei Lilla / Fotó: Pixel Művek

A VOUS junior szerkesztője, Engel Nóri mindenképpen laza, bohém esküvőt szeretne. „Kicsit olyan A nagy Gatsby stílusút. Laza ruhát, virágkoszorút vagy fejdíszt a hajamba, fátyol nélkül. A vőlegényen se legyen öltöny.

A dekor ugyanez: fiatalos, virágos nyári díszekkel. Nagy színes lámpásokkal, égőkkel és sok-sok boldog emberrel.

Grafikusunknak, Olginak már volt egy esküvője, most inkább mások esküvőivel foglalkozna – dekoratőrként. „Hogy lesz-e második, az a jövő zenéje. Én nem szeretek a középpontban lenni, így másodszorra, ha lenne, valami csendes, icipici esküvőre vágynék. Elgondolkodtam ezen, és most arra jutottam, valami jópofa szárnyashajón, mondjuk Bécs felé összeadatni magunkat a kapitánnyal. De inkább mások esküvőit szeretem díszíteni meglehetősen kreatív módokon.”

Forrás:
iStock

Fotósunknak, Ancsának augusztusban lesz az esküvője. „Két dolgot határoztunk el az elején:

1.: Nem lesz se templomi, se hivatali eskü. (Legalábbis nem aznap. Két tanúval elmegyünk, és aláírjuk a papírt). Az esküvő helyszínére kiérkező szertartásvezető kíséri a ceremóniát.

A vőlegényem sokat jár Kínába, és én is voltam ott néhány hónapot, így kínai esküvői teaszertartás lesz mindenféle homokszórás és egyéb giccses szokás helyett. Általunk megfogalmazott fogadalmat mondunk egymásnak, és nem fogunk háttal ülni a násznépnek a ceremónia alatt.

2.: Nem lesz nagy dínom-dánom, mert nem szeretjük a mulatós zenét, de alapból sem vagyunk táncos lábúak.

Ceremóniamester és vőfély nélkül oldjuk meg a vendégek szórakoztatását. Viszont lesz teázós sarok, és vízipipázni is lehet majd a jó beszélgetések és nevetések mellett.

A barátaink hobbitoknak szoktak ‘csúfolni’ minket, szóval alap, hogy csempészünk a dekorációba néhány tolkieni elemet, és persze lesznek jelzések a Kínához való kötődésünkhöz. Amit csak lehet, DIY szeretnénk megoldani, de azt lassan már elismerem, hogy szükség lesz dekoratőr segedelmére, hogy aznap minden szép legyen.

A ruhám nagyon egyszerű lesz, de tuti lesz benne valami izgalmas csavar. Vőlegényem is lazán fog öltözni: tweedmellény, ing, vászonnaci. Szóval összességében lehet, hogy kicsit tényleg hipszter esküvő lesz, pedig alapból nem volt ez cél.”

A beszélgetésbe a VOUS értékesítési csapata is beszállt. Szabó-Kenderesi Katáéknak kicsi, meghitt szertartásuk volt körülbelül 15 fővel.

„Estére egy szórakozóhelyet béreltünk ki, oda minden barátot, ismerőst és rokont elhívtunk. Mindenki önköltségen bulizott, cserébe senkitől se kértünk nászajándékot, a meghívón is ez volt: bulizzuk el! Nagyon jól sikerült.”

Forrás:
Mihovics Pálma / Fotós: Kis Dávid

Mihovics Pálmi, aki szintén a salest erősíti, tavaly nyáron ment férjhez. „A menyasszonyi ruhámat én terveztem és varrattam egy varrónővel. Az ékszereimet is ő készítette. Leginkább talán tünderuhaként emlegette mindenki, szerintem az oldalán lógó kis szütyő miatt. Meg lehet, hogy a hajam miatt.

Van, aki bohém, van, aki vintage stílusúnak tartotta az esküvőnket. Szerintem pont olyan volt, mint amilyenek mi vagyunk.

A dekorációt a nővéremék készítették, és a násznép együtt díszítette a helyszínt. A tortánkat a szomszédasszonyom sütötte. A násznépnek szánt kis ajándékokat én készítettem, és imádtam csinálni.

Saját készítésű könyvjelzőt készítettem a fiúknak, amikre majdnem mindenkinek sikerült személyre szóló idézetet írnom. A lányok legyezőt, a gyerekek buborékfújót kaptak. Mindezek gyakorlatilag a dekor részeként is funkcionáltak az est alatt, de a hangulathoz mindenképp hozzájárultak.

Remeg a kezem az izgalomtól, ahogy írok, és felidézem az egészet. Sokan voltunk, körülbelül 130 fő. Óriási, reggelig tartó lagzink volt.”

Ajánlott cikkek