Egyéb kategória

A kedvenc sálatok élettartama a ti kezetekben van!

A női higiéniáról szeretjük azt hinni, hogy fölötte áll a világmindenségnek, pedig azért vannak apró-cseprő, de kiakasztó hiányosságok. Nagyon-nagyon halkan fogom kérdezni tőletek: ti milyen gyakran mossátok a sálatokat?
vous - 2016.01.31.
A kedvenc sálatok élettartama a ti kezetekben van!

Igen, tudom, nehéz rátalálni A sálra, és igazán nem akarjátok, hogy a puhasága tönkremenjen, se azt, hogy kifakuljon, hiszen ANNYIRA jó belebújni, azt a kellemetlen illatot pedig némi frissen fújt parfüm könnyedén eltakarja. Azért én pártolnám a sál kimosását is, az öblítő illata is felér egy illatorgiával.

A PureWow már eddig is ellátott bennünket olyan szuper tanácsokkal, mint hogy hogyan szelídítsétek meg a kedvenc, szúrós pulcsitokat, de a bútorlábnyom eltüntetésére is remek tippet adott. Most a sálatok kíméletes mosásának titkos receptjét osztotta meg veletek.

Hogyan csináljátok?

Egy tálba töltsetek hideg vizet, és óvatosan helyezzétek bele a sálatokat. Cseppentsetek bele némi babasampont, majd keverjétek össze a sállal a vizet. Nyomkodó mozdulattal vigyétek a sálba a samponos vizet, majd hagyjátok 10 percet ázni. Tovább ne, mert az már károsíthatja a gyapjú és egyéb kényes anyagok szerkezetét.

Ezután öntsétek ki a hideg, samponos vizet, és töltsétek fel hideg vízzel, majd öntsétek ki megint. Ezt addig ismételjétek, míg úgy nem érzitek, hogy elég samponmentes lett a tál. Az utolsó kiöntés után nyomkodjátok a sálat a tál széléhez, így szorítsátok ki belőle a vizet, de ne tördeljétek, azzal is károsítjátok az anyagot, mint ahogy a langyos, meleg vízzel is. Csap alatt se öblítsétek át, mert a kemény, hideg víz nyomása is tönkreteheti a kedvenc sálatokat.

Végül pedig hagyjátok megszáradni egy szellős területre fektetve, mondjuk a szárító rácsos felületére. S hogy mely anyagoknál hatékony ez a megoldás? A gyapjúból, selyemből, kasmírból készült sálaknál.

Forrás:
pixabay
Címkék: #mosás #sál #vasalás
Ajánlott cikkek