Egyéb kategória

A kedvenc sálatok élettartama a ti kezetekben van!

A női higiéniáról szeretjük azt hinni, hogy fölötte áll a világmindenségnek, pedig azért vannak apró-cseprő, de kiakasztó hiányosságok. Nagyon-nagyon halkan fogom kérdezni tőletek: ti milyen gyakran mossátok a sálatokat?
vous - 2016.01.31.
A kedvenc sálatok élettartama a ti kezetekben van!

Igen, tudom, nehéz rátalálni A sálra, és igazán nem akarjátok, hogy a puhasága tönkremenjen, se azt, hogy kifakuljon, hiszen ANNYIRA jó belebújni, azt a kellemetlen illatot pedig némi frissen fújt parfüm könnyedén eltakarja. Azért én pártolnám a sál kimosását is, az öblítő illata is felér egy illatorgiával.

A PureWow már eddig is ellátott bennünket olyan szuper tanácsokkal, mint hogy hogyan szelídítsétek meg a kedvenc, szúrós pulcsitokat, de a bútorlábnyom eltüntetésére is remek tippet adott. Most a sálatok kíméletes mosásának titkos receptjét osztotta meg veletek.

Hogyan csináljátok?

Egy tálba töltsetek hideg vizet, és óvatosan helyezzétek bele a sálatokat. Cseppentsetek bele némi babasampont, majd keverjétek össze a sállal a vizet. Nyomkodó mozdulattal vigyétek a sálba a samponos vizet, majd hagyjátok 10 percet ázni. Tovább ne, mert az már károsíthatja a gyapjú és egyéb kényes anyagok szerkezetét.

Ezután öntsétek ki a hideg, samponos vizet, és töltsétek fel hideg vízzel, majd öntsétek ki megint. Ezt addig ismételjétek, míg úgy nem érzitek, hogy elég samponmentes lett a tál. Az utolsó kiöntés után nyomkodjátok a sálat a tál széléhez, így szorítsátok ki belőle a vizet, de ne tördeljétek, azzal is károsítjátok az anyagot, mint ahogy a langyos, meleg vízzel is. Csap alatt se öblítsétek át, mert a kemény, hideg víz nyomása is tönkreteheti a kedvenc sálatokat.

Végül pedig hagyjátok megszáradni egy szellős területre fektetve, mondjuk a szárító rácsos felületére. S hogy mely anyagoknál hatékony ez a megoldás? A gyapjúból, selyemből, kasmírból készült sálaknál.

Forrás:
pixabay
Címkék: #mosás #sál #vasalás
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.