Lélek

A Vízöntő jegy jellemzése – Idealista, de néha tényleg érzéketlen?

Sok jelentős gondolkodót, feltalálót, kutatót találunk a Vízöntő jegyében, akik korukat messze megelőzve elhivatottságukkal képesek az emberiség javát szolgálni úgy, hogy azt nem a saját anyagi haszonszerzésük céljából teszik.

vous - 2023.02.21.
A Vízöntő jegy jellemzése – Idealista, de néha tényleg érzéketlen?

Egy olyan ideál képviselői ők, amely az igazságosságról, az egyenlőségről és a szabadságról szól. A Vízöntő az olyan tudományok, tudás, találmányok és felfedezések jegye, melyek jobbá teszik az emberek és az elkövetkezendő generációk életét.

5 dolog, amit mások a Vízöntőről gondolnak:

  1. Különc és lázadó
  2. Igazi barát
  3. Intellektuális szellemű
  4. Érzéketlen
  5. Szabadságvágy jellemzi

Különc és lázadó

A Vízöntő jegy – hasonlóan a Skorpió jegyhez – sokszor érzi úgy, hogy ő a „meg nem értett”. Szélsőséges jegy, nem tud könnyen alkalmazkodni másokhoz, szeret kilógni a sorból, mindent megmagyaráz, megvan a saját világa, a saját értékrendje. Ő az, aki elsőként fog lázadni a meglévő struktúrák vagy viszonyok ellen, vagy elutasít egy általa elavultnak tartott világnézetet. Sokkal inkább egy csoportot vagy a társadalmat érintő problémák foglalkoztatják, mint az egyénéi. A szociális munka, az oktatás, a pszichológia vagy a politika területén otthon érzik magukat, és gyakran meg akarják váltani a világot.

Ő a BARÁT!

Igaz barát, akinek tényleg van fogalma arról, mit jelent a barátság, a szövetség valakivel. Megengedi, hogy a másik mellette önmaga lehessen, segíti a fejlődését, ott van mellette azokban a pillanatokban, amikor a másiknak szüksége van rá. Önzetlensége és jósága megkérdőjelezhetetlen. Olykor viszont már annyira jó és tökéletes és unalmas, hogy elfelejt csak úgy ember lenni, földi halandó, akinek vannak emberi megnyilvánulásai, aki nemcsak az eszményített szeretetben él, hanem képes ezt a szeretetet önmagára is kiterjeszteni.

Intellektuális

A tizenkét állatövi jegy közül a legintellektuálisabb jegy a Vízöntő. Ez elvitathatatlan. Kitűnően érvel, logikai képessége átlag feletti, éles elméjű, zseni. Képes sokat agyalni. Az elejétől képes tisztán látni és világos képet adni. Tudja, mi a megoldás, mindent meg tud magyarázni, azt is, hogy ő mit miért tesz, miért mond. Szeret intellektuálisan versengeni, és mivel veszíteni nem tud – az a tekintélyének vélt elvesztésével járna –, ezért egy-egy ügyből gyakran presztízskérdést csinál.

Érzéketlen

Ez így nem igaz, de mint racionális jegy, értelemmel fordul a másik felé, és sokszor annyira rabja az ideáloknak, az erkölcsnek, hogy nem képes elvonatkoztatni attól, hogy társadalmilag milyen viselkedés a helyes, mit szabad és mit nem. „Na ez az, ami velem nem történhet meg” – hiszi sokáig, és amikor mégis megtörténik, kiderül, a Vízöntő is emberből van.

Ne várjunk tőle könnyeket, őt sem fogják meghatni másokéi. Érzékenysége sokkal inkább kiterjed egy csoport vagy az emberiség problémáira, mint magára az egyénre. Vagyis távolabbról közelíti meg az adott helyzetet, madártávlatból, onnan, ahol az ő valósága létezik.

Ha túl közel menne, az már az eszméit, az elveit és valahol a függetlenségét veszélyeztetné, illetve elveszítené objektivitását a dolgok felett. Emiatt tűnhet távolinak, hűvösnek – a „megvárom, amíg megnyugszol, és megbeszéljük” hozzáállás mögött gyakran az van, hogy érzéseit visszafogja, fegyelmezi, rendkívül büszke, és fél kimutatni azokat, de az is gyakori, hogy nem vesz róluk tudomást.

Ugyanakkor jól ismeri a lélek rejtelmeit, az emberi viselkedéseket, a komplexusokat sorolja, jó pszichológus, aki másokra nagyon jól rálát, a saját hibáira már kevésbé, hiszen érzelmi téren nem túl őszinte saját magával. Érzéketlen kicsit? Igen, de azért nem „Jégkirálynő”!

Lételeme a szabadság

Számára tényleg fontos a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség. A becsületesség és az igazságosság jegye. Fejlett lelkiismerete néha annyira bekapcsol, hogy attól retteg, nehogy önző legyen.

Mit tegyünk, ha társunk Vízöntő?

Számukra minden ugyanolyan fontos. Ne akarjunk a legfontosabb személlyé válni egy Vízöntő életében, mert vágyik a biztonságra, de amint megkapja, újból az elérhetetlen, az újdonság felé veszi az irányt. Hagyjuk meg a szabadságát, ne akarjuk megreformálni, engedjük, hogy járhassa a saját útját a saját törvényei szerint. Észérvékkel lehet rá hatni, az érzelmi manipulációt tartogassuk másnak. Mellette sosem lehet unatkozni, és mindenki másnál ő tudja jobban, milyen igazi barátnak lenni.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.