Egyéb kategória

Útmutató önző emberekhez: 4 módszer, amivel könnyebben kezelhetitek őket

Mindenki életében van legalább egy önző ember. Mármint az egészséges önzéssel nincsen baj, ahogy a megfelelő szintű határozottsággal és egoizmussal sem. Egy ponton túl viszont sokan – akaratuktól függetlenül, személyiségükből adódóan – túlzásba viszik az önzőséget, ami valljuk be, kicsit sem vonzó tulajdonság.

vous - 2016.01.10.
Útmutató önző emberekhez: 4 módszer, amivel könnyebben kezelhetitek őket

Könnyű mondani, hogy “szabadulj meg az ilyen emberektől”, azért ez kicsit sem ilyen egyszerű. Mi van akkor, ha ez a valaki mondjuk épp a rokonunk vagy a szerelmünk, aki nélkül nem is tudnánk elképzelni az életünket? Ugye, hogy nem lehet csak úgy kizárni őket…

Hoztam egy kis segítséget. Négy tipp arra, hogyan javítsátok a kapcsolatotokat egy önző személlyel.

1. Fogadjátok el, hogy ő ilyen

Mindenkinek vannak hibái, az övé pont az önzőség. Gáz, de ez van. Ha már régóta ismeritek és amióta világ a világ önző megnyilvánulásai vannak, valószínűleg nem fogjátok tudni megváltoztatni. Ha valóban szeretitek, próbáljátok elfogadni és megérteni, vagy épp nem tudomást venni a bosszantó megnyilvánulásairól. Az, ha valakit elfogadtok olyannak, amilyen, sokszor eredményez hatékonyabb kommunikációt a kapcsolatotokban. Ha pedig dühből reagáltok, lehordjátok, miért viselkedik úgy, ahogy, azzal csak rontotok a helyzeten. Rajtatok múlik!

Forrás:
iStock

2. Tartsatok szünetet a kapcsolatban, ha szükségesnek érzitek


Esélyes, hogy egy önző barátnő vagy pasi nem fogja megérteni, miért akartok szünetet tartani. Ezzel sajnos szembe kell néznetek. De nehogy már a nyúl vigye a puskát! Ha nem tudjátok elviselni az önzőséget a környezetetekben és kezdtek türelmetlenné válni, kicsit szakítsátok meg a kapcsolatot.

3. Elég a szívességekből!

Ti mindent megtesztek érte, bármit is kér tőletek, ugye? Ő meg sokszor arra sem hajlandó, hogy két szép szóval megdicsérjen titeket. Csak saját magáról hajlandó beszélni, ti pedig csak a háttérből figyelhetitek, ahogy ragyog. Megkér valamire, ti egyből ugrotok. Ebből elég!

A következő ilyen alkalommal mondjátok meg neki, hogy elfoglaltak vagytok, ezért oldja meg egyedül a problémáját. Keressen új Terézanyut magának!

4. Lehúznak titeket? Védjétek az energiáitokat!

Tudjátok, vannak az energiavámpírok. Akik úgy töltődnek fel, hogy másoktól nyerik el az energiát. Az önzés és a folyamatos felétek irányuló negativitás mindenkit lehúz. Ne hagyjátok magatokat! Az örökös “én-én-én” típusú személyek nem sok pozitív érzést keltenek másokban. Ha úgy érzitek ahelyett, hogy a kettőtök kapcsolata építene titeket, csak rombol, ideje elgondolkoznotok arról, mekkora szükségetek van ilyen emberre a környezetetekben.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.