Egyéb kategória

Egyre több nő hal meg a szülőszobákban Amerikában

Egy művész 1200 kézzel varrott kórházi köpenyt készített, egy-egy darabot minden amerikai nő emlékére, aki 2013-ban belehalt a szülésbe.
vous - 2016.01.08.
Egyre több nő hal meg a szülőszobákban Amerikában

A legtöbb nő nem aggódik azon, hogy szülés közben életét veszti, de az USA szülőszobai halálozási aránya egészen megdöbbentő – hívta fel a figyelmet egy művész, Michelle Hartney.

Michelle és a chicagói szülésznők és önkéntesek közösen készítették el az 1200 kézzel varrott kórházi köpenyt a 2013-ban szülés közben elhunyt anyák emlékére, és elindították a Mother’s Right projektet.

A World Health Organization statisztikái alapján ugyanis az amerikai anyák halálozási rátája a legmagasabb a fejlett országok közül. A szám 1995 óta 160%-kal nőtt.

Van egy olyan meggyőződés, hogy az Egyesült Államok a legjobb hely a világon arra, hogy a nők gyereket szüljenek, de ez nem igaz – nyilatkozta a művész.

A Mother’s Right eseményei a nyílt utcán zajlanak, ahol a köpenyeket ők és az arra járó nők, anyák közösen háromszögekbe hajtják, pont úgy, ahogy az amerikai zászlót a katonák temetésénél.

Michelle úgy gondolja, hogy ha ezt a fontos kérdést összeköti a művészettel, akkor nagyobb hatással lesz az emberekre, mint az általános statisztikai adatok. Célja, hogy az orvosok tényleg mindent megtegyenek azért, hogy a szülőszobában megfelelően ellássák a nőket.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!