Egyéb kategória

Gyönyörű fotón örökítette meg méhlepényét és kisbabáját egy nő

Azt mondják, egy kép sokszor többet mond ezer szónál. A 30 éves Emma Jane Nolan fotója egy újszülött babáról egyszerre megdöbbentő és iszonyú különleges.
vous - 2016.01.08.
Gyönyörű fotón örökítette meg méhlepényét és kisbabáját egy nő

Az új-zélandi lány a Facebookon osztotta meg azt a fekete-fehér képet, amin kislánya, Harper és a méhlepény is szerepel. A köldökzsinórból „love” feliratot formált. Az édesanya elmondása szerint a nyugati kultúrában a méhlepényt nem értékelik, és nem is tisztelik. Ezzel szemben a maori hagyományok igen, a lány ezt a tradíciót szerette volna továbbvinni. A fotó egyébként másfél órával azután készült, hogy a kislány megszületett. Az anya így mesélt a képről: „Elhatároztam, hogy Harper születésével szeretném megmutatni a világnak, milyen a szülés valójában.

A legtöbb ember még soha nem látott olyan fotót, amin az újszülött a placentával együtt szerepel. Sokan általában figyelembe se veszik, vagy épp undorítónak tartják. Tudniuk kéne, hogy a méhlepény nélkül a baba sem lenne.

Welcome earthside sweet little HarperAs a Maori baby his placenta will now be returned to the land. The word ‘whenua’…

Közzétette: Emma Jean Photography – 2016. január 2.

Nektek mi a véleményetek a képről?

Képek forrása: Emma Jean Photography

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.