Egyéb kategória

Télen nem tudunk lefogyni, és ennek megvan az oka is

Vége az ünnepeknek, és a sok szép élmény mellett néhány pluszkilóval is gyarapodtunk. Mi az első gondolatunk ilyenkor? Majd a jövő év elején ledolgozzuk, ezt azonban lehet, hogy jobban meg kéne gondolnunk.
vous - 2016.01.07.
Télen nem tudunk lefogyni, és ennek megvan az oka is

Ugyan ki tudna ellenállni a nagy karácsonyi kajálásoknak? Senki. Bejglit halászlével és fordítva. Ilyenkor hajlamosak vagyunk jó pár kilót felszedni magunkra. Majd eljön a szilveszter és megfogadjuk, hogy januártól egészségesen étkezünk, lefogyunk, viszont most bebizonyították, hogy télen képtelenek vagyunk lefogyni. Hideg van, bent vagyunk, nem tudunk mit kezdeni magunkkal, ezért mit csinálunk? Eszünk.

Forrás:
Pixabay

Így az év eleji fogyókúrák már alapból kudarcra vannak ítélve. Inkább azt tanácsolják, hogy tavasszal kezdjük el számolgatni a kalóriákat. Az Exetere University kutatói számos matematikai egyenletet felállítottak már, hogy megvizsgálják, hogyan raktározza az állatok szervezete a zsírt. A számítások alapján kiderült, hogy sokkal veszélyesebb az, ha az állatok, beleértve az embereket is túl vékonyak, mint ha túlsúlyosak lennének. Ennek eredményeként a súlygyarapodás fontosabb, mint a fogyás. Minden állat, így az emberek is szezonálisan késztetést éreznek a hízásra, ez az időszak pontosan a tél, így ez a legkevésbé alkalmas a fogyókúrára.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.