Egyéb kategória

Ez a legromantikusabb magyarázat, hogy miért kerül a jegygyűrű arra a bizonyos ujjunkra

Bár az esküvők meglehetősen modernek lettek napjainkban, mégis vannak olyan hagyományok, amik nem merülnek feledésbe. Például az, hogy a jegygyűrűt a világon mindenhol a gyűrűsujjra húzzák az oltár előtt. De vajon mi lehet ennek az oka?
vous - 2016.01.02.
Ez a legromantikusabb magyarázat, hogy miért kerül a jegygyűrű arra a bizonyos ujjunkra

Úgy tartják, a házasság minden ember életében az egyik legvarázslatosabb élmény. Fehér menyasszonyi ruha, galambok, boldogító igen és a többi giccses elem, amit a hollywoodi filmekből lestünk el. Akár hetekig képesek vagyunk keresni azt a gyűrűt, ami még a napnál is szebb, de még sosem gondolkoztunk el azon, hogy az egész életre szóló boldogság szimbólumát, azt a bizonyos gyűrűt miért éppen a gyűrűsujjunkra húzzuk.

A Little Things és a magyar napocska.hu nevezetű oldal is próbált fényt deríteni rá. Sokan azt állítják, hogy a bal kezünk gyűrűsujja összeköttetésben áll a szívvel, ami a szerelmet szimbolizálja, így egész érthető, miért ide kerül a jegygyűrű. De érkezett egy másik elmélet is, ami a kínai kultúrából ered.

Forrás:
littlethings.com

A kínai hagyomány szerint minden ujjunknak más jelentése van. Akár ti is kipróbálhatjátok a trükköt, ami mindent megmagyaráz, ehhez nem kell mást tennetek, csak a fenti képhez hasonlóan összerakni a kezeteket. A magyarázat szerint a nagyujjunk a szüleinket, a mutatóujjunk a testvéreinket, a középső ujjunk saját magunkat, a gyűrűsujjunk a társunkat, a kisujjunk pedig a gyerekeinket szimbolizálja.

Ezután próbáljátok elválasztani egyenként egymástól az ujjaitokat. A két nagyujjatokat egyszerűen szét tudjátok választani, ami azt jelenti, hogy a szüleitek nem lesznek örökre veletek. A mutatóujjatok szétválasztása azt szimbolizálja, hogy a testvéreink sem fognak örökre velünk maradni, és nekik is lesz saját családjuk. Próbáljátok szétnyitni a kisujjaitokat, az is menni fog, hiszen a gyerekeink is egy idő után kirepülnek a kalitkából. Most pedig válasszátok szét a gyűrűsujjatokat, sehogy nem megy, ugye? A gyűrűsujjunk azt a társunkat jelenti, aki mindig kitart mellettünk jóban-rosszban, így a kapocs szinte elválaszthatatlan lesz.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.