Egyéb kategória

Tudtátok? Az egészségetek miatt is megéri forralt bort inni

Tudom, a forralt bor = alkohol, és ebben igazat is adok nektek, de tudtátok, hogy nem pusztán a jókedvért, hanem az egészségetekért is érdemes forralt bort innotok?

vous - 2021.01.18.
Tudtátok? Az egészségetek miatt is megéri forralt bort inni

Arról már biztosan hallottatok, hogy a bor milyen jó hatással van a szervezetetekre, hiszen napi egy pohár az istenek italából megelőzi a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, és a magas vérnyomásra is jó hatással van. Nos, ezek után már kétségetek sem lehet afelől, hogy a forralt változata is kész gyógyír mindenféle bajra! De mire is?

Megfázás

A forralt bor kiűzi belőletek a megfázás minden tünetét, ha még időben kapjátok el a nyavalyást! A meleg ital eleve jót tesz a torkotoknak és a náthának, a fahéj és szegfűszeg pedig fertőtleníti a torkotokat, ezzel is csillapítja a gyulladást és a köhögést.

Forrás:
pixabay

Felgyorsítja az anyagcserét

A forróság jót tesz az emésztésnek, és a fahéjban található hatóanyagok is jótékony hatás fejtenek ki a bélrendszerben, ezáltal szintén gyorsabbá válik a működése. Ha ezt mégsem érzitek, valószínűleg a cukor miatt van, az ugyanis ellentétes hatást fejt ki: lelassítja az anyagcserét, ha tudjátok, cseréljétek le valami másra, cukorpótlókról már írtunk is nektek!

Stresszoldó és vágyfokozó

A bor serkenti a vérkeringést, így a szívetek is boldogabban dobog majd, oldódik a feszültség bennetek, a szegfűszeg illóolaja pedig csökkenti a fáradtságérzetet, fájdalmat, enyhén elbódít, és vágyfokozó. Az egymásra hangolódás előszobája lehet, ha megisztok egy bögrényi forralt bort. Utána a tiétek az egész éjszaka. Aztán már csak a saját szexfűszereitekre lesz szükség!

Ajánlott cikkek