Egyéb kategória

Kiderült: ha nem szeretitek a testeteket, akkor még jobban elhíztok

Minden embernek van legalább egy olyan barátnője, aki mindig panaszkodik az alakja miatt. Behúzza a hasát és a tükörbe se mer nézni, annyira utálja a testét – talán ez a "barát" pont ti vagytok.
vous - 2015.12.29.
Kiderült: ha nem szeretitek a testeteket, akkor még jobban elhíztok

Egy 2012-es kutatás szerint az, ha szégyenkezünk a testünk miatt és nem vagyunk képesek elfogadni magunkat, az további súlygyarapodáshoz vezethet. Kiderült az is, hogy azok a nők, akik negatív megjegyzéseket tesznek magukra, sokkal kevésbé lesznek szimpatikusak mások számára, mint azok, akik úgy fogadják el magukat, ahogy vannak.

A kutatásban főiskolás lányoknak mutattak képeket különböző testalkatú nőkről. Minden egyes képet egy negatív vagy egy pozitív felirattal láttak el, az eredmény szerint pedig testalkattól függetlenül a pozitívabb feliratok győzedelmeskedtek. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a legszimpatikusabb hölgyek mind túlsúlyosak voltak, csupán sugárzott a képükről a pozitív életszemlélet.

Forrás:
giphy.com

A nők legtöbbször azért kezdenek el negatív megjegyzéseket tenni az alakjukra, mert másokkal hasonlítgatják össze magukat, ami miatt depressziósak lesznek. De hogyan lehet megszüntetni ezt a rossz szokást?

Ha rólatok van szó

Ez a viselkedés nem fog egyik pillanatról a másikra elillanni, hanem tenni is kell érte. Talán arról az öt plusz kilóról való panaszkodás egy ideig segít abban, hogy feloldja a bennetek lévő stresszt, de ideje más módot találni arra, hogy elhessegessétek ezeket a gyötrő gondolatokat. Menjetek el egy tornaterembe, vagy beszéljétek meg az egyik barátnőtökkel, aki tud nektek segíteni. Nagyon lassú folyamat az, hogy megtaláljátok a módját a testetek elfogadásának – az pedig, hogy milyen emberekkel veszitek magatokat körül többet számít, mint gondolnátok!

Ha az egyik barátotok az érintett

Teljesen normális, ha néha elmondjátok a barátnőtöknek, milyen jól néz ki, amikor a hájas karjáról vagy hasáról panaszkodik nektek. De ha üres bókokkal etetitek, az egyáltalán nem fog segíteni hosszú távon. A legjobb, amit ilyenkor tehettek, hogy elterelitek a témát. Ennyi is elég ahhoz, hogy kicsit megfeledkezzen saját maga kritizálásáról, így éreztetitek vele, hogy semmi baj nincs a testével, és nektek pontosan úgy jó, ahogy van.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.