Egyéb kategória

Amiről senki nem beszél: a szerelem negatív hatásai

Megint olyan témát hoztam, ami ritkán kerül szóba. Mert egyrészt sokan úgy gondolják, felesleges, másrészt annyira elvakultak, hogy ezek már fel sem tűnnek nekik. Amíg mindenki áradozik a szerelemről meg a pillangókról, rózsaszín ködről és arról, ennél jobb dolog nem is történhetne velünk életünk során, gyorsan összeszedtem nektek, mi a helyzet a másik oldalon.
vous - 2015.12.29.
Amiről senki nem beszél: a szerelem negatív hatásai

Mindenki erről beszél, mindenki erre vár, mindenki mást mond. „A szerelem a legjobb dolog a világon” vagy „boldogabbá és vidámabbá tesz, mint bármi más valaha is fog”. Mivel mindent megváltoztat, más nem következhet belőle, csak az, hogy mi is megváltozunk. De nem mindig jó irányba.

Néhány gyakori hibát mind elkövetünk, mikor pillangók vannak a gyomrunkban, mikor leereszkedik elénk a rózsaszín köd, amin képtelenek vagyunk átlátni. Tudjátok, a hibákból meg csak akkor tanul az ember, ha legalább egyszer elkövette már. Ez az én esetemben olyan ötször-hatszor történik meg.

1. Antiszociálissá váltok

A barátaitok azt hiszik, elnyelt titeket a föld. Megszűntetek létezni, a környezetetekből senki nem tud rólatok semmit. Nem posztoltok Facebookra, nem Snapchateltek, nem adtok életjelet magatokról. Kizártok minden mást, aminek nincs köze életetek szerelméhez. Annyira imádjátok, hogy minden másról elfeledkeztek.

Az egész világról, a barátaitokról. Túl „elfoglaltak” vagytok azzal, hogy a pasitokért rajongtok, soha nem értek rá, és őszintén szólva, nem is akartok ráérni. Az ismerőseiteket lecserélitek a pasitok barátaira, vagy szimplán a pasitokra. Ha hosszú ideig csináljátok ezt, a barátaitok nem fognak keresni titeket. Jogosan. Egy dolog van, amit ha észben tartotok, nem sérülhettek: egy barát akkor is ott lesz, amikor életetek szerelme már nem. Egyensúlyt teremtsetek a szerelem és a barátság között, ne árkot ássatok!

Forrás:
giphy.com

2. Megszállottak lesztek

Nincs azzal baj, ha egyszerre mozdultok, mindent együtt csináltok, mindenben egymás kedvére akartok tenni, elválaszthatatlanok vagytok. Sőt, azzal sincsen baj, ha hosszútávon közösen terveztek, vagy ha el sem tudjátok képzelni, milyen lenne az életetek a másik nélkül. Egy kevés megszállottság és rajongás mindig kell a kapcsolatokba, de ha túlzásba viszitek, nemcsak a közös álmaitokat dönthetitek romba, hanem a saját életetek is. Soha ne adjátok fel önmagatokat azért, mert elvakít titeket a nyolcbetűs szó.

3. Előjön az irracionális féltékenység

Az egészséges féltékenység önmagában még nem nagy dolog, hiszen sokan ezzel magyarázzák, mennyire szeretik a másikat, és mennyire nem akarják elveszíteni. Az okosok meg azt mondják, a szerelem irracionális. Azt kell mondjam, igazuk van. Sokszor valódi okokat találhattok arra, miért vagytok féltékenyek, de ugyanez egy idő után kínossá kezd válni. Az állandó ellenőrizgetés, kérdezősködés és számonkérés mindent tönkretehet. Rosszabb esetben pedig ezt a viselkedést könnyen továbbvihetitek a következő kapcsolatotokba is.

Attól, mert nem válaszolt egy órán belül, még nem feltétlenül csalt meg. A józan eszetek tudja, hogy lehet, csak elfoglalt volt a pasitok, de a kisördög a vállatokon nem hagy nyugodni a „de mi van, ha…?” kérdéssel.

4. Függeni kezdtek

Van jó, van rossz oldala – mint általában mindennek. Nincs azzal gond, ha valakitől függeni kezdtek, legalábbis egy bizonyos mértékig biztosan. Az igaz szerelemhez (és annak túléléséhez) erre is szükség van. Viszont ha valakibe szerelmesek leszünk, teljesen neki akarjuk adni magunkat. Eggyé akarunk válni. Száz százalékosan a másiknak szenteljük magunkat, függővé válunk. Jöhetne a kérdés: de mi ezzel a baj, hiszen ez a szerelem!

Szerintetek tényleg az a szerelem, amikor a másiktól függ a boldogságotok is? Hogy csak akkor tudtok örülni, ha neki sikerül valami, ha neki jó minden? Ha magatokat teljesen háttérbe szorítjátok, ha úgy érzitek, egyedül már nem is lennétek képesek valamire, csak akkor, ha a pasitok mellettetek van?

Az ideális világban egy tökéletes párkapcsolat a feltétlen, tiszta boldogságon alapul. Valójában pedig az emberek hibáznak, félreértenek dolgokat, ítélkeznek, irigykednek és féltékenykednek. Nem mutatnak elismerést, törődést, nem adnak elég szeretetet. Az, ha valakitől függeni kezdünk, az egész életeteket tönkreteheti. Elveszítitek önmagatokat, a saját személyiségeteket. Ne tegyétek ezt magatokkal!

Forrás:
giphy.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.