Lélek

A Bak jegy jellemzése – Tényleg céltudatos, realista és kritikus?

A szigorúság és a keménység jegyébe léptünk december 22-én, amely azért nagyon is érzékeny és szentimentális, ám egy Bak elengedni magát csak azután tudja, ha a kitűzött célok teljesültek. Sokszor ő a fekete bárány. Íme, hogy miért.

vous - 2024.01.02.
A Bak jegy jellemzése – Tényleg céltudatos, realista és kritikus?

5 dolog, amit mások a Bakokról gondolnak:

  • Céltudatos
  • Agyafúrt
  • Ő irányít
  • Realista
  • Szkeptikus

Céltudatos

Egy Bak szereti, ha a dolgok rendezetten haladnak előre, ha az elejétől a végéig lát mindent. Emiatt nem ritkán túlkontrollálja a dolgokat. Maximalista. Jó előre szeret tervezni, és aki profi, annak mindig van D terv is a zsebében. Ő maga az óvatos, de biztos haladás híve. Nagy energiákat képes a karrierje érdekében mozgósítani. A hivatali sikereket csak kemény és kitartó munkával érheti el. Türelmének és konokságának köszönhetően lentről kezdi, de szép lassan lépcsőfokonként magasra jut.

Agyafúrt

Egy Bak mindig megfontolt, nem ugrik fejest csak úgy akármibe. Mindig felteszi a kérdést – néha csak magában –, hogy na, és nekem ebből mi a hasznom? Nem fecséreli el sem az energiáját, sem az idejét, sem a pénzét. Nagyon is tudatában van azok értékének és annak az erőfeszítésnek, amellyel meg tudná ezeket szerezni. Ambíciói miatt kénytelen fáradozni és elszenvedni mind a fizikai, mind az érzelmi levertséget. Élvezi, ha sok költőpénz áll a rendelkezésére. A Bak ért a kereskedéshez. Ezen a területen ügyes és agyafúrt. Ha ajándékot ad, nem ritkán céllal teszi, érdekből, amelyet mindig megvéd. A Bak nem szélhámos.

Irányít

Szeretik irányítani a környezetüket és mindenkit. Akkor is ő irányít, ha azt mondja, hogy ő nem szeretne. Az igazság az, hogy olyan profin, mint ő senki sem képes csinálni a dolgokat. „Akkor biztosan el lesz végezve és úgy, ahogyan nekem jó” gondolattal vezérelve inkább irányít, mintsem hogy mások szabályainak alárendelődjön. Az igazság az irányítási vágya mögött valójában az, hogy így védi ki azt, hogy megsebezze bárki is.

Realista

Néha túlontúl, de amíg az előtte lévő jegy, a Nyilas tíz centivel a föld felett lebeg, a Bak egy kijózanító mondattal a földre ránt mindenkit, aki túl messze kerülne a Föld nevű bolygótól. Komoly és tisztelettudó, mások tanácsadója, aki képes teljesítményre és sikerre ösztönözni másokat. Szeret önkritikát gyakorolni, ezt néha humorral fűszerezve teszi.

Szkeptikus

A szkeptikussága és a negativizmusa mögött egyfajta védekezési viselkedésmód húzódik meg, amelynek gyökere a bizalmatlanság. Ez addig tart, amíg nem érti meg azt a területet, amiről szó van. Elfogadja a változásokat, de lassan vezeti be. Nem szeretnek időt vesztegetni a gyakorlati próbáját még ki nem állt eszmékre, elképzelésekre, de ha látnak benne fantáziát, eltűnik minden pesszimizmusuk.

Ha a társatok Bak…

Kell, hogy szeresd a kihívásokat. Egy Bak ugyanis kívülről úgy tűnhet, mintha nem annyira érdekelné a szerelem. Ez nem igaz, időre van szüksége, mire a bizalmába fogad, és bizonyítottad, hogy elég értékes és méltó vagy hozzá. Sosem szabad ráerőltetni egy kapcsolatot. Feketén, fehéren látnak és végletekben gondolkodnak. Az irányítást átengedheted neki, hagyd vezetni, mert okos és gyakorlatias, és előbb vagy utóbb, de a helyes irányba terel. A szép ajándékoknak örül, de ne legyen túl drága, mivel tőled is elvárja, hogy ésszel költs.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.