Egyéb kategória

Mágikus ánizs: a fűszer, ami rabul ejt

Az ánizs szerintem gyönyörű növény. Mindig azt képzeltem, a csillagszemű juhásznak is ilyen szeme van, és az illata is ilyen lehet. Mint az ánizsnak. A neve is mesés, mágikus. A hatása is az.
vous - 2015.12.20.
Mágikus ánizs: a fűszer, ami rabul ejt

Az ánizs azontúl, hogy karácsonykor az asztalunkat díszíti, és a levegőben terjedve mézeskalácsfűszerekkel együtt boldoggá tesz benneteket, az egészségetekre is rendkívül jótékony hatással van:

  • Csökkenti a felfúvódást és a teltségérzetet.
  • Görcsoldó, és serkenti az emésztést.
  • Serkenti a szoptatós anyukák tejkiválasztását.
  • Segíti az epekiválasztást.
  • Nyákoldó hatású, jó köptető, enyhíti a köhögést.
  • Antibakteriális és gombásodás elleni hatása van.

Forrás:
pixabay

Éppen ezért ánizsteát javasolt inni felsőlégúti megbetegedések idején, hörghurut, száraz köhögés és szamárköhögés esetén. Öblögetéssel szájüregi megbetegedések ellen is hasznos. Görcsös hasi fájdalom ellen az ánizsos borogatás szuper segítség, egyszerűen csak tegyetek a hasatokra meleg borogatást!

Antibakteriális hatása miatt női és férfiproblémák esetén is használják – ecsetelők, kenőcsök vagy öblögetők formájában, de illatosításra és hashajtónak is ideális. A spirituális beállítódottságúak pedig tegyenek ánizsmagot a párna alá: megvéd a rossz álmoktól.

Az ánizstea receptje

1 teáskanálnyi összetört ánizsmagra öntsetek 2-3 dl forró vizet, és hagyjátok állni 10 percig, majd szűrjétek le.

Csuklás ellen is hatásos, azt mesélik, ha elrágtok néhány szemet, és isztok rá vizet, a csuklás elmúlik. Próbáljátok ki!

Ajánlott cikkek