Egyéb kategória

Én kis haramiám! – Amikor a gyerekek mindent összerajzolnak és szétkennek

A legtöbb szülő egyetértene, ha azt mondanánk, minden gyerek valahogy, valamikor, valamilyen formában rossz. Igen, még a tökéletesnek hitt gyerkőcök is elgyengülnek néha és egy-egy csínytevéssel örvendeztetik meg a szüleiket.
vous - 2015.12.07.
Én kis haramiám! – Amikor a gyerekek mindent összerajzolnak és szétkennek

Persze ezek a kis stiklik utólag mindig aranyosabbak és viccesebbek. Így van ez azokkal a történetekkel és anyákkal is, akik Takács Nóra oldalán osztották meg sztorijaikat Én kis haramiám címmel.

Vannak a mindent szétkenő gyerkőcök

A legtöbb jónő története egy valamiben biztosan hasonlított: az összes gyerkőcnek van legalább egy maszatolós sztorija. Orsi rendszeresen megküzd a mindenhova szétkent popsikrémmel, de emellett a mosógépben néha olyan eldugott tárgyakra bukkan, mint a saját mobiltelefonja:

“A popsikenőcsöt imádják szétkenni mindenhova. Az nem jön ám le vízzel, lepereg, csak a nedves törlőkendő segít. A másik nagy kedvenc a papírtörlő, a nagyobbik lányunk rendszeresen végiggurította a lakáson.”

De a legdurvább az volt, amikor szintén a nagyobbik, olyan másfél éves korában betette a telefonomat a mosógépbe a ruhák közé, amit én csak akkor vettem észre, mikor már teregetni készültem…

Forrás:
istock

Judit gyerkőce szintén imád a krémekkel játszani és ezt volt, hogy anya sheavaja bánta:

Egy perc alatt szétkent egy fél doboz sheavajat a szobájától kiindulva végig a nappalin.

Létezik majdnem tökéletes lurkó is

Anikónak hála egy halvány reménysugár felvillant, ő ugyanis szinte semmilyen csínytevésről nem tudott beszámolni, egy cukiságot kivéve!

Az én nyolcévesem egy angyal, de komolyan. Soha semmit nem kent szét, vagy tört el. Ja, de, a papucsomat megrágta 10 hónaposan.

Forrás:
iStock

Akadnak olyanok is, akik a nagyit viccelik meg

Bernadett kislánya izgalmas takarítószert választott egyszer magának. Természetesen a nagymama nagy örömére.

Volt, hogy a mama kedvenc krémjével pucolta az erkélyajtót.

Betti csemetéje tréfás kedvében volt, amikor hajmosáskor megviccelte a nagyit:

“A kislányom kb. 5 éves lehetett, mikor a nagymamával mostak hajat. Szegény mamánál nem volt ott a szemüvege, és simán bevette, amikor a lányom hajbalzsam helyett a jó zsíros kézkrémet nyújtotta neki, mondván: anya mindig ezzel szokta a sampon után bekenni a hajamat!”

Persze a gyermekem nagyon jól tudta, hogy nem az a helyes flakon… Annak rendje és módja szerint rákenték, lemosták, megszárították a haját. Nyert aznap este még egy hajmosást. Azóta nem csinál ilyet… mást igen!

Vannak a falra rajzoló rosszcsontok

Réka kislánya nemcsak jól rajzol, de a humorérzéke is a helyén van:

Az én nagylányom (lassan 3 éves) imád a falra rajzolni. Így vigyázunk, hogy írószert hova teszünk le, de még így is talál néha egy tollat, színes ceruzát, zsírkrétát és alkot. Amikor meg elcsípem, kérdőre vonó arccal néz rám, és közli: pont, pont, vesszőcske… Látod, anya? Kész a török basa!

Van olyan is, aki elcsen dolgokat

Zsófi saját húga által okozott sérelmét hozta fel, de persze azóta szent a béke.

Régi sérelmem, hogy amikor kicsik voltunk a húgom éjszakánként az ágyaink között hason kúszva rendszeresen visszalopkodta tőlem a napközben elcserélt matricáit.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.