Egyéb kategória

Ilyen a felismerés, amikor kezdtek elszakadni a legjobb barátnőtöktől

A tettestársatok, a tanácsadótok, anyukátok helyett anyukátok, a legjobb barátnőtök. Nem tartoztok egymásnak semmivel, annyi a dolgotok, hogy ott vagytok egymásnak.

vous - 2015.12.05.
Ilyen a felismerés, amikor kezdtek elszakadni a legjobb barátnőtöktől

Évek óta legjobb barátnők vagytok, akiknek a barátságát mindenki irigyli, mindenki olyat akar, mint a tiétek. Mégis, bármennyire szépen hangzik, hogy ti örökké legjobb barátnők lesztek, hogy a kapcsolatotok soha nem fog megváltozni, valahol mégis ott motoszkálhat a fejetekben egy gondolat.

Mi van, ha egyszer el kell szakadnotok egymástól?

Mert mondjuk az ország másik felén lakik, vagy a város legszélén, és már nem is egy gimnáziumba/fősulira/egyetemre/munkahelyre jártok, meg pasija is lett, meg neked is van valami kapcsolatféléd, egyre kevesebbet beszéltek. Alig találkoztok, nincs idő az esti telefonos traccspartira, mert mindkettőtök pasija a fületeken lóg, hogy velük foglalkozzatok. Ők meg sajnos nem olyanok, hogy megsimogatjuk, aztán jól van, békén hagynak. Nem, nekik kell a törődés. És a barátságotokkal ki törődik majd?

A legjobb barátnő olyan, ami mindenkinek jár. Ha nincs testvérünk, vele megtanulhatunk osztozni, felezni, kompromisszumokat kötni. Ha van testvérünk, merenghetünk azon: miért nem a barátnőnk a testvérünk inkább?! Bárhogy nézem, barátnőkre szükség van. Mindig.

Forrás:
Pixabay

Először biztos, hogy tagadni fogjátok a dolgot. Mármint hogy a barátságotok nem is romlott meg, ugyanolyan, mint régen, nincs azzal semmi baj, hogy kevesebbet találkoztok, hiszen mindkettőtöknek megvan a saját élete. Utóbbival tényleg nincs, de az egymástól való elhidegülés végzetes is lehet. Nincs probléma azzal sem, ha a kapcsolataitok megváltoznak.

Bizonygatjátok, minden rendben van. Nyugodtan hátradőltök a kanapén, elszürcsölitek a kávétokat, bekapcsoljátok a Gossip Girlt (vagy megcsináljátok belőle Takács Nóra videója alapján azt az ikonikus képet), sorozatmaratonoztok egyet, kényelmesen. De amikor Blair és Serena barátságáról van szó, belétek nyilall a felismerés: a ti barátságotok is ilyen volt.

Hogy mi a megoldás? Szerintem ti is tudjátok. Az igazi legjobb barátok, akiknek nem csak a telefontokjuk BFF-es, hanem a lelkük is, küzdeni fognak egymásért. Nincs feleslegesnek érzett SMS vagy hívás, üzenet, ha akartok valamit, keressétek meg a barátnőtöket. Ne sajnáljátok az utazással eltöltött időt, ha messze van tőletek, ne győzzétek meg magatokat arról, hogy semmi értelme látnotok egymást.

A Skype és a FaceTime SOHA nem lesz elég élethű ahhoz, hogy magatok előtt lássátok a legjobb barátnőtöket.

Ajánlott cikkek