Lélek

Melyik jegy melyik jeggyel illik össze? – Csillagpárok a Földön

Talán az egyik leggyakrabban feltett kérdés az asztrológia irányában az, hogy „hozzám melyik jegy illik?”, esetleg: „igaz-e az, hogy a Kos és a Nyilas passzol a legjobban hozzám, mert én Oroszlán vagyok, és a tűz a tűzzel jól kijön?”. És így tovább, és így tovább.

vous - 2021.12.15.
Melyik jegy melyik jeggyel illik össze? – Csillagpárok a Földön

Jó, ha tudjátok, hogy az egyszerűbb, bulvár jellegű cikkekben csupán a Nap jegyének állását veszik figyelembe, és azt az alapösszefüggést, miszerint minden azonos elemű jegy természeténél fogva összeillik, vagyis a tűz a tűzzel (Kos, Oroszlán, Nyilas), a föld a földdel (Bika, Szűz, Bak), víz a vízzel (Rák, Skorpió, Halak) és a levegő a levegővel (Ikrek, Mérleg, Vízöntő).

Az is igaz továbbá, hogy bizonyos elemek jó hatással vannak egymásra, mint a föld a vízre, a tűz a levegőre, és fordítva – tehát összeillenek.

A jó hírem azonban az, hogy minden jegy minden jeggyel összeillik, a kérdés csupán az, hogy sikerül-e kialakítani egymással egy közös nyelvet. Azért, mert elemileg például egy Bika (föld) és egy Vízöntő (levegő) nem illik össze, nem kell rögtön temetni. Jelentheti azt is, hogy ellenszenvvel, ellenállással indul a kapcsolat, vagy több idő kell, míg megismerik egymást, mire összecsiszolódnak. Ugyanakkor egyik „változat” vagy összeillő kombináció sem garantálja a boldogságot. Horoszkópotok azt is elárulhatja, milyen hangulatjel illik hozzátok!

Forrás:
iStock

Az asztrológiai összeillőség azonban itt nem merül ki. Ennél lényegesebb több szempontot kell figyelembe venni és mélyebb összefüggéseket megvizsgálni a születési horoszkópok alapján.

Tapasztalatom az, hogy a Hold jegyek egymáshoz való harmonizálása sokkal fontosabb szempont, mint a Nap jegyeknél, mivel a Hold mutatja meg a hétköznapi hangulatainkat, érzelmi hangoltságunkat.

Ráhangolódás és összeillő életritmus

Ha a két ember Hold jegye egymással harmonizál (pl. tűz-levegő), élhetőbb a kapcsolat, képesek egymás hangulataira ösztönösen ráhangolódni. Ha a Hold jegyek ütik egymást (pl. tűz-víz), jelezheti azt, hogy más az életritmusuk, például az egyik korán kelő, a másik nem, vagy amihez az egyiknek lenne épp kedve, a másiknak nincs.

Az Ikrek vagy a Rák illene jobban hozzám? Csak mert nem tudom eldönteni, melyik lenne a jobb nekem.

Egy asztrológusnak nem dolga ezt eldönteni, de általánosságban a különbségeket elmondhatja: az Ikrek az intellektushoz ragaszkodik, míg a Rák az érzéseihez. Az Ikrek segíthet kapcsolatot teremteni más emberekkel, míg a Rák segíthet kapcsolatot teremteni a saját érzéseiddel. Minden találkozás okkal jön létre, még azok is, amelyek nem kecsegtetnek a tökéletes párkapcsolat reményével.

Az, hogy milyen embereket vonzunk be, hogy milyen találkozásokra, tapasztalásokra van még szükségünk, az nemcsak a horoszkópunktól függ, hanem attól is, hogy hol tartunk a fejlődésünkben, hogyan haladunk a kijelölt utunkon.

Ezért lehet, hogy egy érzékeny Rák fogja tudni segíteni a fejlődésünket, de az is lehet, hogy az Ikrek lazasága kell, hogy kirángasson a merev gondolkodásunkból.

„A születési képletünk egyfajta dokumentum”

Két ember összeillőségét – legalábbis itt a nyugati kultúrkörben – érdemben onnan lehet vizsgálni, amikortól a kapcsolat létrejött. Amíg nincs kapcsolat, nincs mit elemezni sem. A „mi lenne, ha?” kérdésekkel nem érdemes foglalkozni. Az emberi kapcsolatok vizsgálatát szinasztriának hívják, amely az asztrológiának egy olyan ága, amely rendkívül összetett tudást és nagy tapasztalatot kíván meg.

A születési órára, percre és helyre felállított képlet több annál, mint hogy arról beszélgessünk, hogy Kos vagy Oroszlán jegyű vagy. „A születési képletünk egyfajta dokumentum, amely elárulja, milyen döntéseket hoztunk – a lelkünk vagy a felettes énünk – azelőtt, hogy megszülettünk volna jelen életünkre” – állítja Trish MacGregor, aki a szinkronicitásban és más spirituális témákban is igen jártas asztrológus. Azt, hogy hogyan kerül egy asztrológus a Fehér Házba, itt olvashatjátok el.

Házastársként nem mindig sikerül bevonni a zsánerünket, de ne adjuk fel!

Ha a zsánertípusunkra vagyunk kíváncsiak, nézzük meg, milyen jegyben állt születésünkkor a Mars (férfiak esetében a Vénusz). Például, ha a Mars a Rák jegyében van, akkor azok a Rák jellegű férfiak lesznek ránk a legnagyobb hatással, akik szentimentálisan romantikusak; ha az Oroszlánban, akkor akik nagyvonalúak, szenvedélyesek és magabiztosak. Vagy ha a Mérlegben van, akkor az elegánsak és stílusosak, és bizony itt számít a külső. Házastársként nem mindig sikerül bevonzanunk a zsánerünket, a Nap (férfiak esetében a Hold) helyzete informál arról, hogy milyen az a partner, akivel hosszú távra is tervezhetünk.

Amennyiben nem vagytok képzett asztrológusok, de szeretnétek többet megtudni az összeillőségről, ne a Nap jegyeket vizsgáljátok, hanem a Hold jegyeitek összeillőségét. Ha tudjátok, milyen jegyben van a Holdatok, az abban a jegyben vagy a vele szemben lévő jegyben születettek is jó eséllyel pályáznak, mivel a Hold párja a Nap (a férfi), ezért kettejük találkozása mindig szoros kötelékre utal.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.