Egyéb kategória

Soha ne hordjátok a csuklótokon a hajgumit! – Kórházba is kerülhettek miatta

Ha kiengedett hajjal indultok el reggel a suliba vagy a munkába, előbb-utóbb fogtok egy hajgumit és összefogjátok a hajatokat, mert bizony zavaró kiengedve. Már ha van nálatok egy hajgumi.
vous - 2015.11.30.
Soha ne hordjátok a csuklótokon a hajgumit! – Kórházba is kerülhettek miatta

A táskátok minden apró zsebét megnéztétek már, amikor rájöttök, hogy az életmentő hajgumi a csuklótokon van. Végre! És egy mozdulattal le is kapjátok onnan, nem sejtve, hogy ez a legrosszabb döntés aznap. Na, nem azért, mert a kiengedett haj káros lenne, hanem mert a csuklón hordott hajgumi kifejezetten veszélyes.

Audree Kopp, egy amerikai lány a sürgősségin kötött ki a hajgumija miatt. Egy duzzanatot vett észre a csuklóján, azt hitte, megcsípte egy pók. Kapott antibiotikumot, de a dudor és a piros folt nem múlt el. Végül a sürgősségi osztályon kiderült, háromféle fertőzést is elkapott, amiket a csuklóján hordott hajgumi okozott.

Köszönöm Istennek, hogy időben rájöttek az orvosok, mi a bajom. Ha nem kezeltek volna megfelelően, már kómában feküdnék.

– mondta Audree.

A lány orvosa szerint a hajtüszőkben lehetnek baktériumok, amiknek elég egy kis vágás vagy seb a csuklón, hogy a véráramba kerüljenek. Ez történhetett a lánnyal is.

Szóval inkább pakoljátok tele a táskátok összes zugát hajgumival, minthogy a kényelem miatt a csuklótokon hordjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.