Egyéb kategória

Azon is piros madzag, az is vörös fonalat hord a csuklóján – de mégis miért?

Azzal kedzeném, hogy nekem is van. Nagyjából négy éve hordom a jobb csuklómon a piros madzagot. Tudjátok, hogy mit szimbolizál?

vous - 2017.03.13.
Azon is piros madzag, az is vörös fonalat hord a csuklóján – de mégis miért?

Vannak, akik a kabbalához társítják a piros madzagot a csuklón, eredetileg tényleg innen származik az elgondolás, abban az esetben, ha az a bal csuklóra van felkötve. A fonal hét egymást követő, sorozatos csomóban van megkötve, a csómok a hét spirituális dimenziót jelképezik. A piros madzag csomókkal egyfajta védőkötés, megvéd a rossz a dolgoktól, a negatív energiáktól és olyan valakinek kell felkötnie, aki közel áll hozzátok, aki tisztán jót akar nektek – ez a hivatalos ok.

Objektum doboz

Azonban sokan, ahogy én is, nem a kabbala miatt viselem a vörös madzagot, már csak azért sem, mert én a jobb csuklómon hordom. Számomra a piros fonal az összetartozás jelképe, ugyanis a rendmániás páromnak is van. A mi madzagunk fonva van és nincsenek rajta csomók, egymásnak készítettük és egymásnak kötöttük fel. Nem utolsósorban pedig szerintem nagyon jól mutat. 

Szóval nem kell a trendek utána menni, főleg, ha nem értetek egyet az elgondolással. Ha tetszik a piros madzag, készítsetek ti is, és társítsatok hozzá egy számotokra fontos jelentést.

Ajánlott cikkek