Egyéb kategória

Azon is piros madzag, az is vörös fonalat hord a csuklóján – de mégis miért?

Azzal kedzeném, hogy nekem is van. Nagyjából négy éve hordom a jobb csuklómon a piros madzagot. Tudjátok, hogy mit szimbolizál?

vous - 2017.03.13.
Azon is piros madzag, az is vörös fonalat hord a csuklóján – de mégis miért?

Vannak, akik a kabbalához társítják a piros madzagot a csuklón, eredetileg tényleg innen származik az elgondolás, abban az esetben, ha az a bal csuklóra van felkötve. A fonal hét egymást követő, sorozatos csomóban van megkötve, a csómok a hét spirituális dimenziót jelképezik. A piros madzag csomókkal egyfajta védőkötés, megvéd a rossz a dolgoktól, a negatív energiáktól és olyan valakinek kell felkötnie, aki közel áll hozzátok, aki tisztán jót akar nektek – ez a hivatalos ok.

Objektum doboz

Azonban sokan, ahogy én is, nem a kabbala miatt viselem a vörös madzagot, már csak azért sem, mert én a jobb csuklómon hordom. Számomra a piros fonal az összetartozás jelképe, ugyanis a rendmániás páromnak is van. A mi madzagunk fonva van és nincsenek rajta csomók, egymásnak készítettük és egymásnak kötöttük fel. Nem utolsósorban pedig szerintem nagyon jól mutat. 

Szóval nem kell a trendek utána menni, főleg, ha nem értetek egyet az elgondolással. Ha tetszik a piros madzag, készítsetek ti is, és társítsatok hozzá egy számotokra fontos jelentést.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.