Egyéb kategória

A stílusos trükk, amivel a legátlagosabb ruhátokat is különlegessé varázsolhatjátok

Nőként szinte minden reggelt vészhelyzetként élek meg, amikor bizony jól jön valami S.O.S. darab. A legegyszerűbb választás a hangsúlyos és látványos ékszer, amely feldobja az amúgy egyszerűnek tűnő szettemet. A mai nap témája az S.O.S. a VOUS-n, ez alkalomból 3 magyar ékszertervezővel beszélgettem anyagokról, must-have darabokról, és arról, milyen is a tökéletes ékszer számukra.
vous - 2015.11.22.
A stílusos trükk, amivel a legátlagosabb ruhátokat is különlegessé varázsolhatjátok

JUJJ Jewellery

A JUJJ Jewellery alapítója és tervezője, Juhos Janka 2014-ben végzett a MOME-n. Ékszereit leginkább a légies, könnyed nőiesség jellemzi. Egyedi szemléletmódja hozzájárult ahhoz, hogy ékszereit több külföldi nagyvárosban is bemutathassa, többek között New Yorkban, Moszkvában és Párizsban is. A különleges JUJJ ékszereket ide kattintva nézhetitek meg.

Mi az, ami csak a te ékszereidre jellemző? Mi a márka jellegzetessége?

Mivel itthon kevesen csinálnak karkötőket, ezért én különösen nagy hangsúlyt fektetek ezekre a darabokra. Szinte minden kollekcióban prioritást élveznek. A JUJJ ékszerekre jellemző, hogy a minimalista irányba mindig igyekszem egy kis trükköt csempészni.

Melyik a szezon must-have darabja?

A fekete-fehér színpárosításokat emelném ki, egy kis csillogással megbolondítva. Az Unlimited kollekció fekete és fehér karkötőit, illetve az O-Edition fényes-króm és matt-fekete karkötőit akár egyszerre is lehet viselni, ami a monokróm árnyalatok éles kontrasztjával remek választás a szezonra.

Milyen a tökéletes ékszer egy mondatban?

Egyszerűen összetett formavilág vagy megoldás adott helyen és időben.

Te is viseled a saját tervezésű ékszereidet?

Az idei O-Edition karkötők különösen kényelmes darabok, ezért az szinte mindig rajtam van.

Forrás:
www.juhosjanka.com

Eve

Reményi Éva kezdetben közgazdásznak tanult, de hamar beleszeretett hobbijába, ami az ékszerkészítés volt. Névrokona, Reményi Katalin ötvösművész mellett tanulta el a szakma csínját-bínját, majd beiratkozott a Budapesti Komplex SZC Kézművesipari Szakképző Iskola kétéves aranyműves szakára. A kifinomultság és a különlegesség jellemzi ékszereit, amiket legutoljára a Marie Claire Fashion Days kifutóján láthattuk viszont. Ha kíváncsiak vagytok a gyönyörű kollekciókra, ide kattintva megnézhetitek őket.

Mi az, ami csak a te ékszereidre jellemző?
Az, hogy az átlagosnál nagyobbak, sok esetben extrém formájúak, mindezek mégis a hordhatóság és nőiesség jegyében.

Mi a márka jellegzetessége?

Két fő irányzat látható nálam:

  • Geometrikus formakoncepció, egybefüggő, fényes felületekkel.
  • Naturalisztikus, rusztikus ékszerek, melyekre jellemző egyfajta ritmikus ismétlődés, burjánzás.

Melyik a szezon must-have darabja?

Egy hosszan belógó, letisztult rozé medál.

Milyen a tökéletes ékszer egy mondatban?

Ami jól variálható ruhatárunk különböző stílusaival, legyen szó akár hétköznapi, akár alkalmi viseletről.

Szerinted milyen anyagból készülnek a legszebb ékszerek?

Nagyjából 5 évvel ezelőtt szerelmes lettem a rézbe, ami a mai napig rendületlenül kitart, de mint alapanyag tetszik az üveg, a beton, és mint felület a tűzzománc.

Forrás:
www.evebyevaremenyi.com

Nemesi Anna

Nemesi Anna a Budapesti Komplex SZC Kézművesipari Szakképző Iskola aranyműves szakán végzett. Egyedi tervezésű ékszereit leginkább az ezüsthasználat jellemzi. 2007 óta számos kiállításon mutatta be egyedi kollekcióit, amiket ide kattintva ti is megnézhettek.

Mi az, ami csak a te ékszereidre jellemző? Mi a márka jellegzetessége?

Az én ékszereim letisztultak, egyszerűen elegáns darabok. Ha a márkát kéne jellemezni, azt mondanám minimál stílus, helyenként játékos elemekkel.

Melyik a szezon must-have darabja?

Sok-sok nyaklánc. Hosszú, rövid, szemes, sodort… A lényeg, hogy sok legyen!

Milyen a tökéletes ékszer egy mondatban?

A tökéletes ékszer mindenkinek más. Amiben viszont mindegyik egyezik, az az érzés, amit a viselése kivált. A tökéletes ékszer viselése magabiztossá tesz.

Szerinted mi a második legfontosabb kiegészítő egy ékszer/egy statement nyaklánc után?

Egyértelműen a táska és a cipő.

Forrás:
www.nemesi.hu
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.