Egyéb kategória

7 tipp, amivel könnyen legyőzhetitek a munkahelyi stresszt

Függetlenül attól, hogy a munkátok monoton vagy sem, ha egy asztalnál ültök az irodában napi nyolc, esetleg annál több órán keresztül, az nagyban rányomja a bélyegét a hangulatotokra, de a teljesítményetekre is.

vous - 2015.11.12.
7 tipp, amivel könnyen legyőzhetitek a munkahelyi stresszt

Arról már írtam nektek, hogy a reggel nyolcas munkakezdés hivatalosan is kínzás, az egészségetekre pedig különösen figyelnetek kell. Vicky Vlachonis, aki egy női egészséggel foglalkozó szakértő, összeszedte a hét módját annak, hogyan maradhatunk egészségesek munka közben. Íme!

1. Rend a lelke mindennek

Attól, mert a munkahelyeteken a főnökötök vagy a kollégáitok nem foglalkoznak az esztétikus dolgokkal és nem számít nekik, hogy szép, motiváló környezetben dolgozzanak, nektek igenis legyen fontos! Már az is elég, ha az asztalotokra tesztek egy virágot, egy képet, ha a személyes tárgyaitok, például a bögrétek körülöttetek vannak. Higgyétek el, jó érzést fog kelteni bennetek! Arról nem is beszélve, hogy a Princeton Egyetem egyik tanulmányában a kutatók megállapították: a zsúfolt környezetben sokkal nehezebben tudunk koncentrálni. Ez pedig még több stresszt eredményez. Ha szeretnétek tudni, hogyan szabadulhattok meg a feszültségtől, ITT elolvashatjátok.

2. Töltsétek meg a fiókotokat!

De ne csokival, cukorkával, kólával és hasonló nasikkal! Természetesen az egészséges ételek, a gyümölcsök, a tea, sokkal jobb hatással van rátok, mint egy tábla csoki. Na jó, azért utóbbi is elfér a fiók mélyén…

3. Illóolajok


Ha már a fiókoknál tartunk, akkor ez is bőven belefér majd. Pár csepp illóolaj a vízbe, és amellett, hogy az egészségünknek jót fog tenni, fel fog frissíteni titeket és a stressz leküzdésében is segít.

4. Igyatok több vizet
!

Az egyetlen dolog, ami tényleg mindenben segít rajtunk. Víz, víz, víz. Legyen az sport, éhség, hidratálás, száraz bőr vagy akármi, a szervezetünk legjobb barátja egyértelműen a víz. Minél többet iszunk, annál jobban fog majd az agyunk és nő a teljesítőképességünk. Fejfájás, fáradtság ellen tökéletes, de a kényszeres unalomevés helyett is jó módszer. Főszerkesztőnk, Eszter a VOUS-kihívás keretein belül megpróbálta beiktatni a rendszeres folyadékbevitelt a mindennapjaiba. Ide kattintva megnézhetitek, hogy sikerült neki!

Ha több órán keresztül ültök az irodában, nem engedhetitek meg magatoknak azt a luxust, hogy nem isztok egész nap!

Forrás:
giphy.com

5. Ebéd utáni séta

Az ebédszünet az evésről szól, mégis fontos lenne, hogy ezután egy rövid sétát is tegyetek, mert javítja az energiaszinteteket. A szabadban töltött idő csökkentheti a stresszt és a szorongást, de a depresszió kialakulásának kockázatát is.

6. Nyújtózkodjatok!


Az, hogy egész nap a kényelmetlen széken ültök, amiből alig álltok fel, kicsit sem tesz jót nektek. A vérkeringést lassítja, az anyagcserét csökkenti, az izmaitok megfeszülnek és a hangulatotok is romolhat miatta. Ha az ötös pontban említett sétára nincs lehetőségetek, legalább szünetet tartsatok, amikor felálltok pár percre. Néha már az is elég, ha nyújtózkodtok egy kicsit!

7. Lélegezzetek
!

Az asztalotokon már rend van, nyújtózkodtatok, elég vizet ittatok és egészséges nasiból sincs hiány a fiókotokban. Az utolsó lépés a legegyszerűbb. Nem kell mennetek sehova, nem kell csinálnotok semmit. A nőknek különös tekintettel nagy szükségük van a meditációra, ami egészen pontosan abból áll, hogy becsukjátok a szemeteket és az orrotokon mély levegőt vesztek. Próbáljátok elérni, hogy a lélegzés hangosabb legyen, mint a gondolatok a fejetekben, relaxáljatok!

Forrás:
giphy.com
Ajánlott cikkek