Egyéb kategória

6 trükk, amitől tisztábbak lesznek a mosogatógépbe rakott tányérok

Isten áldja azt az embert – természetesen nőt –, aki megkönnyítette az életünket azzal, hogy feltalálta a mosogatógépet. Valószínűleg nélküle még mindig sikálnánk az odaszáradt maradékot a tányérokról és a bögre alján maradt cukrot is késsel-villával próbálnánk kiszedni.
vous - 2015.10.28.
6 trükk, amitől tisztábbak lesznek a mosogatógépbe rakott tányérok

Josephine Cochrane-nek köszönhetően viszont “a nők életét megkönnyítő szerkezetek” lista bővült, ugyanis 1893 óta van mosogatógép. Éljen a házimunka! Viszont van pár trükk, amivel nemcsak a mosogatógépetek munkáját, de a ti életeteket is megkönnyíthetitek.

Gyakran vagyunk morcosak, amiért nem úgy mosogat a mosogatógép, ahogy azt elvárnánk tőle. Természetesen soha, de soha nem lesz kristálytiszta és cseppmentes a borospohár odabent, de mégis jobbá tehetjük a mosogatógépünk teljesítményét egy kis odafigyeléssel.

1. Készítsetek tervet 


Mint a legó vagy a kirakó, mindennek megvan a maga helye és a mérnökök irigykedhetnek, hogy mi nők milyen okosan be tudunk pakolni mindent a mosogatógépbe. Igen, mert oda MINDEN befér. Ha mi azt mondjuk, hogy be kell férnie, akkor az be fog. Ismerős?

2. Ne álljon minden tányér egy iránybaAz alsó fiókban (ha szabad így hívnom) mindig úgy pakoljátok a tányérokat, hogy középen egymás felé nézzenek a kistányérok, és a sor két szélén szintén egymás felé álljanak a nagytányérok. Így tuti mindegyiket el fogja mosni a gép.

3. Villák, kések, kanalak

A kis tartóba, ami az evőeszközök külön helyét szolgálja a mosogatógépben, úgy rakjátok bele a villákat és kanalakat, hogy a nyelük lefelé álljon. Így a villa fogai és maga a kanál rész szépen el lesz mosva.

4. Még mindig az evőeszközök

Sokkal több időt megspórolhattok a mosogatógép kipakolásánál, ha a késeket a késekkel, a villákat a villákkal azonos helyre rakjátok. Így amikor kiszeditek őket, csak összefogjátok és mehetnek is a fiókba, nem kell válogatni köztük, hogy melyiknek hol a helye. És könnyebben is el lesznek mosva, hiszen a kanál nem fog rálógni a villára, így mindent mindenhol ér majd a víz és a mosogatószer.

5. Nem kell mindent elöblíteni

Amellett, hogy pazaroljuk a vizet, már feleslegesnek is számít. A legtöbb modern mosogatógép minden ételmaradékkal meg tud küzdeni. Itt az egyetlen kivétel a rizs, ami viszont eltömítheti a mosogatógép csöveit, szóval azokat szedjük le mi magunk.

6. Este kapcsoljátok be


Tudtátok, hogy vannak olyan közüzemi vállalatok, ahol ha csúcsidőben használjátok például a vizet, többet számolnak fel a számlátokra? Egyszerűbb, ha este megy a mosogatógép. Emellett a reggeli rohanásban nem kell még mosogatnotok is, mert tele a mosogató, hanem csak kikaptok egy tiszta tányért és indulhat a nap.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.