Egyéb kategória

13 praktikus ruhamentő tipp, amit ismernetek kell

Szeretem a ruhákat. Nagyon. A szekrényem tele van velük. A kedvenc felsőimet képes vagyok hónapokig, nagyjából állandóan hordani, ami azért sem túl szerencsés, mert a sok mosástól elég hamar tönkremennek. És ha bolyhos meg kinyúlt, már nem tetszik, nem hordom, és a fogasról lekerül a szekrény aljába. Pedig úgy szerettem azokat a ruhákat, éppen ezért utánanéztem, hogy lehetne megmenteni őket.

vous - 2015.08.31.
13 praktikus ruhamentő tipp, amit ismernetek kell

Hiába drága, hiába mondják, hogy jó minőségű, sajnos ugyanúgy tönkremennek, leesnek róluk a gombok, elszakad a cipzár, ne adj isten ki is szakadnak. Borzalom. Pedig én vigyázok rájuk, tényleg.

Most azonban olyan ruhamentő tippeket találtam, amiket én is ki fogok próbálni!

Forrás:
Pexels
 • A melltartók mosásához szerezzetek be mosógolyót, így megőrzi az eredeti alakját.
 • Tömjétek ki a cipőtöket újságpapírral, hogy megőrizze a formáját és megmaradjon a tartása.
 • Két mosás között fújjatok vodkát a ruhátokra, ami elveszi a kellemetlen szagát.
 • Nem kell minden egyes alkalom után kimosni a ruhát, amikor felvettétek. A farmert akár ötször, hatszor is hordhatjátok, a pólókat viszont minden alkalommal mossátok ki.
 • Azért, mert illatos ruhát szeretnél, még nem kell négy liter öblítőt használnod.
 • A foltokat alkohollal vagy benzinnel könnyebben ki lehet szedni a ruhákból, mint drága folttisztítókkal, amik nem is mindig használnak.
 • Átlátszó körömlakkal kenjétek be a gombokat a ruhán (ahol a cérna tartja), így nem fognak leesni.
 • Fagyasszátok le kicsit az új harisnyákat, hogy ne szaladjon fel a harisnyában a szál. Vagy fújjátok be hajlakkal.
 • Dobjatok egy kis sót a mosásba, hogy ne jöjjön ki a ruhák színe.
 • A cipzárt mindig húzzátok fel a ruhákon, mielőtt mosásba dobjátok.
 • A farmert kifordítva mossátok, hogy ne fakuljon ki.
 • Rakjátok párnahuzatba azokat a ruhákat, amiket nem hordtok. Így jobb állapotúak maradnak, mintha csak elrejtenétek őket a szekrény aljára.
 • Ha kinyúlt a ruhád, először mártsd forró ecetes vízbe egy kis időre, majd hideg ecetes vízbe. Így visszanyeri az eredeti alakját.

Nektek milyen tippetek van arra, hogy újabbnak nézzenek ki a ruháitok?


Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.