Egyéb kategória

Különleges fotók az utolsó magyar királyné esküvőjéről

Zita Bourbon-Pármai hercegnő tizenkilenc, szerelme, Habsburg Károly főherceg, a későbbi IV. Károly magyar király huszonnégy éves volt, amikor 1911. október 21-én összeházasodtak Schwarzau kastélyában. Pompás esküvőjük 104. évfordulóján a Vasárnapi Újság korabeli tudósításának fotóiból válogattunk.
vous - 2015.10.21.
Különleges fotók az utolsó magyar királyné esküvőjéről

Egy szöghajú, sudártermetű herczegkisasszony lépett át gracziózus mozdulattal leányszobájának sejtelmes, édes világából oda, hol a történelem szálai perdülnek a rokkán. Életteljes, meleg a tekintete, csupa derű a lelke, szeret mosolyogni az ajka. Zitának hivják

– kezdte címlaptudósítását a Vasárnapi Újság egy héttel később, 1911. október 29-én. A második oldalon folytatódó cikket pedig négyoldalas fotó-összeállítás követte a hetilap hasábjain.

Forrás:
epa.oszk.hu

Forrás:
epa.oszk.hu

Forrás:
epa.oszk.hu/

A többi fotóért az esküvőről kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Otthon

A népszerű és designos franciaágyak
Otthon
A népszerű és designos franciaágyak
vous - 2023.11.23.
Az alvás fontos szerepet játszik mindennapi életünkben, és egy megbízható franciaágy kiválasztása kulcsfontosságú a pihentető alváshoz. Az ilyen ágyak között két gyakran választott lehetőség van a rugós és a matracos változatok. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás függ az egyéni szempontoktól és az alvási szokásoktól.