Trend

A Rúzs, ami minden nőnek kötelező! De hogyan találjuk meg az igazi pirosat?

Kétség nem fér ahhoz, hogy a rúzsozott ajak a nőiesség védjegye. Még a nők szeme is megakad a nőkön. Itthon főleg amiatt, mert nem vagyunk hozzászokva. Leginkább azért bújunk el a piros rúzs elől, mert nem leljük a saját árnyalatunkat, valamint bátorságunkat. Ebben segítek most nektek!

vous - 2015.10.20.
A Rúzs, ami minden nőnek kötelező! De hogyan találjuk meg az igazi pirosat?

Marilyn Monroe nyomában

A nők többségének Marilyn Monroe húsos, érzéki, vérvörös ajkai jutnak eszébe, ha a piros rúzs arany útján el szeretnének indulni. Sokan csírájában elvetik az ötletet, mások első felindulásból meg is veszik ezt a színt, majd csodálkoznak, hogy nem mutatnak jól benne. Elő a fékekkel, nem így megy ez!

Ezernyi árnyalat

Forrás:
www.marilynmonroe.com

Mivel 285 piros árnyalat van, amit szabad szemünkkel meg tudunk különböztetni, így a piros rúzs kiválasztása pontosan akkora feladat, mintha új parfümöt vennénk. Próbálgatni kell, barátkozni vele. Kitapasztalni, melyiket esik jól viselni. Akár felkenni és tenni egy kört benne az üzleten kívül is. A helyzet az, hogy aranyszabályok nincsenek, néhány dologra azonban ti magatok is odafigyelhettek. Íme!

  • Világos hajhoz és bőrhöz a korallpiros jó választás, ha azonban a bőr kissé barnább, akkor az eperpiros után nyúljatok. A sötét, bordós színeket se vessétek el, de fontos, hogy ezt a stílust viselni tudni kell!
  • Barna hajú és szemű lányok felejtsék el a barnás-piros rúzst, öregíteni fogja őket. Az aktuális trendekben szerepel ez az árnyalat, hétköznapra viszont szokatlan lehet. Inkább friss vagy titokzatos árnyalatokat válasszatok: ha üde arcot szeretnétek, akkor legyen narancsos piros, ha a csajos verzió mellett döntötök, akkor a pinkkel kevert piros a nyerő.
  • Barna hajú, világos szemű lányoknak az élénk, neonpiros rúzsok is jól állnak, illetve a bíbor mélységeket is kipróbálhatják.
  • Vékony ajkú lányok kerüljék a sötét színeket, az élénkpirosakkal viszont bátran játszhatnak!
  • A fogak színét annyiban jó figyelembe venni, hogy ha sárgásak, akkor azt a hidegebb árnyalatok ellensúlyozzák.

Forrás:
Szabó Solya

Hogyan válasszuk ki a pirosunkat?

A legegyszerűbb egy szakember segítségét kérni, de ha egyedül vetitek bele magatokat a piros rúzs utáni vadászatba, akkor mindössze annyit tegyetek, hogy a rúzst kitekeritek, és a szátok elé emelitek. Így ellenőrzitek a tükörben az összhatást. Látszik a szemetek, a bőrötök, hajatok színe, és persze az is, hogyan illik hozzátok a rúzs árnyalata. Látni fogjátok, sápaszt-e, vagy emel rajtatok – ha utóbbi történik, kinyílik a szemetek, frissebbnek látjátok magatokat, és felragyog az arcotok. Ha megvan ez az érzés, akkor azt a rúzst vigyétek haza!

3 VOUS-lányon, Eszteren, Dórin és Ninán megmutatom, mi a különbség a tökéletes piros és a rosszul megválasztott árnyalatok között!

Ninának a bal oldali rúzs sápadt, míg a jobb oldali árnyalat üde arcot varázsol

Forrás:
Szabó Solya

.

Eszter tekintetét és szépségét a jobb oldali árnyalattal emeltük ki

Forrás:
Szabó Solya

Dóri pedig csak úgy ragyogott a hozzá illő, jobb oldali, epres árnyalatú rúzstól. Ez amúgy ugyanaz az árnyalat, amelyik Eszternek nem állt jól.

Forrás:
Szabó Solya

.

Hajrá, találjátok meg ti is a nektek való piros rúzst!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.