Egyéb kategória

Le a káosszal! – Így rendszerezhetitek könnyen az életeteket

Bármennyire is élvezzük most a húszas éveink adta szabadságot és azt, hogy nagyjából semmi dolgunk nincsen, azért teendők mégis akadnak. Suli, munka, munka, suli. Teendők, beadandók, leadandók és hasonló apróságok, amiket nehéz fejben tartani. De így is van néhány szuper módszer, amivel rendszerezhetitek az életeteket.
vous - 2015.10.19.
Le a káosszal! – Így rendszerezhetitek könnyen az életeteket

Bár az aranyhal-memóriám az utóbbi időben fejlődött, mármint jó irányba, azért én is hajlamos vagyok elfelejteni dolgokat. A modern kor vívmányaként ismert „írjuk be az okostelefon okosnaptárába a teendőket” nálam nem igazán válik be. Sőt még a rendszerező applikációk sem vonzanak igazán. Hát nem sokkal egyszerűbb egy táblázatba vagy egy naptárba kézzel, tollal (tudom, fura) beleírni? Dehogyisnem! Most pedig erre szeretnék példákat mutatni nektek.

Naptár

Elfér a táskádban. El tudod vinni magaddal mindenhova. Bele tudsz írni mindent, követni tudod a napjaid, előre látod a teendőid, tudsz tervezni és előre gondolkozni. De ha nagyon a technika ördöge akarsz lenni, akkor rengeteg okostelefonra tervezett applikáció közül választhatsz. Nekem a telefonom sima naptára is minden célomat kiszolgálja, de a Schedule Planner is elég menő.

Forrás:
Pixabay

Tennivalók lista

Áh, imádom a to do listákat, hát még milyen jó volt, amikor rátaláltam az egyik legjobb applikációra, amivel könnyen tudok tervezni! IOS készülékekre érhető el (csakúgy, mint az előző app) a Do! – The Best Simple To Do List is, amit nagyon egyszerű használni, és gyorsabb is, mint mondjuk kézzel megírni egy ilyen listát. Mondjuk, ahogy említettem, nekem jobban bejön a nem elektronikus forma. Ne legyünk már ennyire okostelefon-függők! A legjobb talán az, ha sorba rendezed fontosság szerint a teendőidet, így pontosan tudod követni a dolgaid.

Pénzügyi lista

Lehet, hogy nagyis szöveg, meg amúgy én se mindig tudom betartani, de spórolni tényleg megéri. Gondoljatok csak bele, milyen jó érzés, amikor VAN pénzetek megvenni azt a bizonyos cipőt. Vagy táskát. Vagy mindkettőt! És ehhez semmire nincs szükségetek azonkívül, hogy erősek maradtok, és nem költekeztek feleslegesen. Ha pedig ez megy, az már csak hab a tortán, hogy még össze is írjátok magatoknak a pénzügyi dolgaitokat. Mire költöttetek, min spóroltatok, vagy épp mennyire van szükségetek, hogy megvehessétek magatoknak azt a bizonyos valamit. Tudjátok követni a pénzetek mozgását, és azt is könnyen megállapíthatjátok, mi az, amit mondjuk felesleges volt megvennetek.

Takarítós lista

Egyszerre megcsinálni mindent lehetetlen. A végére elfáradunk, megunjuk, takarítás közben találunk valami izgit, amivel feltétlenül foglalkoznunk kell egy kicsit. Szóval az „egy nap alatt kitakarítok mindent” felfogást próbáljátok meg más irányból megközelíteni. Legyen a hétfő a nappalié, a kedd a fürdőszobáé, a szerda a konyháé, és így tovább. Egy szoba takarítása közben még senki nem fáradt el teljesen.

Sminkcuccok

VOUS-lányhoz méltóan én is imádom a szép sminkeket, amiből az következik, hogy reggelente a sminksarok a szobámban elég katasztrofálisan néz ki. Amikor pedig már minden ecsetem és pirosítóm eltűnt, nem találtam, nem volt ott, ahova elvileg leraktam, meguntam, és megtámadtam az IKEA-t. Láss csodát, annyi dobozka és rendszerező, tároló van a választékok között, hogy garantáltan ti is találni fogtok egy olyat, amibe bele tudjátok rakni az apróságaitokat! Bár ahogy ismerem magam, ezekben is kupit fogok csinálni…

Forrás:
Pexels
Ajánlott cikkek