Egyéb kategória

Mutassátok a lakóhelyeteket, megmondjuk, milyen az egészségetek!

Az egészségünkre rengeteg minden hatással lehet, nem elég, hogy egészségesen étkeztek vagy rendszeresen mozogtok. Pontosan ugyanekkora hatással lehet rátok a hely is, ahol éltek. Nézzétek meg ti is, milyen veszélyek leselkedhetnek rátok a lakóhelyetek alapján.
vous - 2015.10.02.
Mutassátok a lakóhelyeteket, megmondjuk, milyen az egészségetek!

Tengerszint feletti magasság

Azok az emberek, akik a tengerszinten élnek ötször valószínűbb, hogy elhíznak, mint azok, akik a tengerszint felett élnek. A legjobb magyarázat erre az lehet, hogy a magasság csökkenti az étvágyat. A leptin hormon – ami megmondja az agyadnak, hogy elég volt a kajálásból – termelődése megnő és a testünk is jobban reagál rá.

Forrás:
Pixabay

Egy forgalmas út mellett

Tök jó nagyvárosban lakni, minden könnyebben elérhetővé válik. De ezzel együtt a szívbaj kockázata is megnő. A forgalmas út mellett élés pontosan akkora problémát szül, mint a dohányzás vagy az elhízás. Nemcsak a szmog, hanem a közlekedési zajok miatt is, amik növelik a szívbetegségek kockázatát.

Forrás:
Pixabay

Kisvárosban

A kisvárosban élők nagyobb valószínűséggel számolnak be olyan problémákról, mint a magas vérnyomás, fejfájás, ízületi gyulladás és légzési nehézségek. Ebben nagy szerepet játszik a mozgásszegény életmód, sőt a lakóhelyed akár öregíthet is. Egy kutatásban olyan holland embereket vizsgáltak, akik zajos helyen éltek, ahol rengeteg volt a bűnözés, a következmény pedig nem más, mint a rövidebb életkor.

Forrás:
Pixabay

Erdő mellett

Bár kevésbé vagytok stresszesek, mint a többiek, de az erdős, nyugodt környezet alacsonyabb kortizolszinthez és vérnyomáshoz vezet. Emellett egy-két hosszabb séta az erdőben erősíti a immunrendszerünket. Egy tanulmány szerint azoknál az embereknél, akik 3 napot és 2 éjszakát töltenek el egy erdőben megnő a természetes ölősejtek aktivitása, így sokkal könnyebben tudja majd a szervezetük legyőzni a fertőzéseket.

Forrás:
Pixabay

Ha elegetek van a nagyvárosi nyüzsiből, és azon filóztok, melyik vidéki gyöngyszem lehetne az ideális lakóhelyetek, ezt a tesztet nektek találtuk ki! Csak néhány kérdés-válasz, és kiderül, hova érdemes költöznötök. Ide kattintva letesztelhetitek magatokat!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.