Egyéb kategória

Megvan, mennyi ideig használhatjátok a kedvenc sminktermékeiteket

Tudom, hogy fáj megválni a kedvenc alapozótoktól vagy a púdertől, amit már ki is vontak a forgalomból és 0,01% az esély arra, hogy találtok még egyszer pont olyat, amilyen az volt. A szempillaspirál, aminek a fésűje már pont a szempillátokra igazodott és a tus, ami még fog, de már nem folyik összevissza használat közben. Itt az ideje azonban, hogy a bőrötökre is gondoljatok: kukába a lejárt szavatosságú sminktermékekkel!
vous - 2015.10.02.
Megvan, mennyi ideig használhatjátok a kedvenc sminktermékeiteket

Ahogy a fésűtökből kiszeditek a hajat, ugyanúgy kell bánnotok a sminkecsetekkel. Jár nekik a tisztaság, hogy ugyanolyan szépen dolgozhass velük, mint amikor kibontottad őket. Nem tagadom, enyhén szólva is visszafordíthatatlan és megmagyarázhatatlan sminkmániában szenvedek. Képes vagyok reggel fél órával előbb felkelni, hogy újabb és újabb trükköket alkalmazva csodasminket készíthessek magamnak.

Mikor új alapozót, szempillaspirált vagy szemceruzát veszek magamnak jókedvem lesz. Otthon pedig kénytelen vagyok kidobálni a régieket. Ha valami elfogyott, nem fáj érte a szívem. De ha még van benne… Belehalok, hogy meg kell szabadulnom tőle. Viszont rengeteg oka van annak, hogy a lejárt szavatosságú sminktől meg kell válnotok. A Stowaway kozmetikai márka egyik legújabb kutatásából kiderült:

A nők 80%-a akkor is sminkeli magát, ha tudja, hogy a termék szavatossági ideje lejárt.

Forrás:
Pexels

A termékekben található kémiai anyagok olyan reakcióba léphetnek a bőrötökkel, amik nemcsak, hogy pattanásokat és mitesszereket, de komoly bőrproblémákat is okozhatnak. A bennük található összetevők, amiknek a szavatossága már akár hónapok óta lejárt, táptalajt biztosíthatnak a baktériumoknak, ami gyulladáshoz és fertőzéshez is vezethet. Ugye, ezt ti sem szeretnétek?!

Általában minden flakon, üveg, doboz alján szokott lenni egy szám, amely azt jelzi, hogy a kinyitásától számítva hány hónapig használhatod az adott terméket. Itt egy lista a leggyakrabban használt sminkekről, amiknek (nagyjából) meg tudjuk határozni a szavatossági idejét, de általában ez már a termék állagán is látszik. A szempillaspirál darabos, a fekete tus már csak szürke, az alapozó nem úgy fed, ahogy kéne.

  • Szempillaspirál: 3 hónap után kuka! A szempilláid hálásak lesznek érte.
  • Púder, pirosító: Nagyjából 1 év
  • Rúzs: Legfeljebb 18 hónap
  • Szemceruza és szemhéjpúder: 6 és 12 hónap között, a folyékony termékeknél (például a tusnál) ez jóval kevesebb idő
  • Alapozó: Körülbelül 3 hónap

Bármennyire is sajnáljátok a kedvenc rúzsotokat, inkább dobjátok ki, ha már nem jó! Gondoljatok a bőrötökre és annak egészségére!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.