Egyéb kategória

Megvan, mennyi ideig használhatjátok a kedvenc sminktermékeiteket

Tudom, hogy fáj megválni a kedvenc alapozótoktól vagy a púdertől, amit már ki is vontak a forgalomból és 0,01% az esély arra, hogy találtok még egyszer pont olyat, amilyen az volt. A szempillaspirál, aminek a fésűje már pont a szempillátokra igazodott és a tus, ami még fog, de már nem folyik összevissza használat közben. Itt az ideje azonban, hogy a bőrötökre is gondoljatok: kukába a lejárt szavatosságú sminktermékekkel!
vous - 2015.10.02.
Megvan, mennyi ideig használhatjátok a kedvenc sminktermékeiteket

Ahogy a fésűtökből kiszeditek a hajat, ugyanúgy kell bánnotok a sminkecsetekkel. Jár nekik a tisztaság, hogy ugyanolyan szépen dolgozhass velük, mint amikor kibontottad őket. Nem tagadom, enyhén szólva is visszafordíthatatlan és megmagyarázhatatlan sminkmániában szenvedek. Képes vagyok reggel fél órával előbb felkelni, hogy újabb és újabb trükköket alkalmazva csodasminket készíthessek magamnak.

Mikor új alapozót, szempillaspirált vagy szemceruzát veszek magamnak jókedvem lesz. Otthon pedig kénytelen vagyok kidobálni a régieket. Ha valami elfogyott, nem fáj érte a szívem. De ha még van benne… Belehalok, hogy meg kell szabadulnom tőle. Viszont rengeteg oka van annak, hogy a lejárt szavatosságú sminktől meg kell válnotok. A Stowaway kozmetikai márka egyik legújabb kutatásából kiderült:

A nők 80%-a akkor is sminkeli magát, ha tudja, hogy a termék szavatossági ideje lejárt.

Forrás:
Pexels

A termékekben található kémiai anyagok olyan reakcióba léphetnek a bőrötökkel, amik nemcsak, hogy pattanásokat és mitesszereket, de komoly bőrproblémákat is okozhatnak. A bennük található összetevők, amiknek a szavatossága már akár hónapok óta lejárt, táptalajt biztosíthatnak a baktériumoknak, ami gyulladáshoz és fertőzéshez is vezethet. Ugye, ezt ti sem szeretnétek?!

Általában minden flakon, üveg, doboz alján szokott lenni egy szám, amely azt jelzi, hogy a kinyitásától számítva hány hónapig használhatod az adott terméket. Itt egy lista a leggyakrabban használt sminkekről, amiknek (nagyjából) meg tudjuk határozni a szavatossági idejét, de általában ez már a termék állagán is látszik. A szempillaspirál darabos, a fekete tus már csak szürke, az alapozó nem úgy fed, ahogy kéne.

  • Szempillaspirál: 3 hónap után kuka! A szempilláid hálásak lesznek érte.
  • Púder, pirosító: Nagyjából 1 év
  • Rúzs: Legfeljebb 18 hónap
  • Szemceruza és szemhéjpúder: 6 és 12 hónap között, a folyékony termékeknél (például a tusnál) ez jóval kevesebb idő
  • Alapozó: Körülbelül 3 hónap

Bármennyire is sajnáljátok a kedvenc rúzsotokat, inkább dobjátok ki, ha már nem jó! Gondoljatok a bőrötökre és annak egészségére!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.