Egyéb kategória

Ilyen egy mai magyar nő szíve – A várva várt térkép a VOUS grafikusaitól

Nem egyszerű feladat elé állítottuk a VOUS három szupertehetséges grafikusát. Fannyt, Pankát és Olgit arra kértük, rajzolják le, milyen 2015-ben egy magyar nő szíve. Leginkább arra voltunk kíváncsiak, mit találunk a mai nők szíve csücskében. Nem lepődtünk meg. :-)

vous - 2015.09.29.
Ilyen egy mai magyar nő szíve – A várva várt térkép a VOUS grafikusaitól

Fanny szerint érdemes hallgatni a szívünkre:

"Azt vallom, hogy az igazán jó dolgok úgy jönnek létre, ha a teljes szívünket beletesszük. Igaz ez a barátságokra, a szerelemre, a főzésre, a munkára, a sportra vagy éppen az alkotásra. Ilusztrátorként minden rajz, amit készítek, egy apró részlet magamból. Elmondható, hogy ebbe a rajzba az egész szívem belekerült, mindazzal, ami számomra – és biztos vagyok benne, hogy a legtöbb nő számára – fontos.

Olyan dolgokat ábrázoltam, amelyek nélkül egyikünk szíve sem lehet teljes. Változó, hogy mikor melyik részre terelődik nagyobb hangsúly, de egyik rész sem képes száz százalékosan működni a többi nélkül. Néha egy rész sérül, de olyankor a többiből erőt meríthetünk.

A női szív szerető. És érdemes rá hallgatni, mert a legjobb tanácsadó.

Forrás:
Cséfalvay Fanny
undefined

Cséfalvay Fanny

Divatillusztrátorként nagyon fontosnak tartom, hogy a rajzaim által érzéseket, hangulatokat közvetítsek. A VOUS hétről hétre örömteli kihívások elé állít, és lehetőséget ad, hogy újabb és újabb témákat dolgozzak fel a legkülönfélébb rajzi eszközökkel. A legtöbb ihletet a környezetemből, a divatból, és a képzőművészetből merítek. Rajzaimban a női szépséget, a nők sokféleségét jelenítem meg. Divattervezőként végeztem a MOME-n, a mindennapokban tervezőként és illusztrátorként dolgozom. Munkáimat a Facebook-oldalamon is megtaláljátok.

Panka szerint van egy dolog, amit a világon az összes nő imád – kivétel nélkül.

"Nehéz feladat volt, hogy úgy próbáljam meg látni a világot, mint a többi nőtársam, mivel egész életemben kicsit másabb voltam – nem annyira rózsaszín, inkább lila. Ma sem vagyok kimondottan az a nő, aki egy hatalmas gyémántgyűrű látványától elalél. Nem kimondottan szeretem a szerelmes filmeket sem, előbb nézek meg a moziban egy sci-fit, mint egy új love storyt. Az én szívem csücskében nagyobb helyet foglal el az erdő, a természet, egy jó kirándulás, mint a shoppingolás… De attól ilyen színes a világ, hogy sokfélék vagyunk. 🙂

Ezt a rajzot úgy készítettem, hogy végigzongoráztam a fejemben, a környezetem, ismerőseim mikről mesélnek, mikről posztolnak a Facebookon, és ebből állt össze ez a kép. Sokfélék vagyunk, de szerintem ezek a fő témakörök nagyjából mindenkit érintenek.

A szerelem örök középpontja a nő szívének.

Ugyan sokszor megpróbáljuk kiiktatni az érzéseinket, hogy ne fájjon (már megint), vagy behelyettesíteni valamivel, ami szeretetet ad vagy erősebbnek érezzük magunkat tőle, de előbb-utóbb visszatérünk rá. Amikor pedig megtaláljuk a szerelmet, újra megvan a szívünk közepén az a hely, ami a legnemesebb érzések helyszíne.

Második szerelem a vásárlás, a rengeteg szépségápolási kencefice beszerzése és használata, plusz a felesleges kacatok vásárlásában például abszolút ügyesebbek vagyunk, mint az ellenkező nem.

Szokták mondani, hogy a nők örökké agyalnak… és sajnos tényleg tele van a fejünk és a szívünk örökké… félelmeink a csalódástól, az öregedéstől. A karrierben és a magánéletben való párhuzamos helytállás nehézségei is nagyjából minden nő életében jelen vannak, amint kirepülünk a családi fészekből és a nagybetűs élet keresztezi az elképzeléseinket.

És persze, ami szerintem majdnem 100%-os igen választ kapna, ha kitöltetnénk az összes nővel a világon: minden nő imádja a kisállatokat. Azonnal előbújik mindenkiből az anyai ösztön, amint meglátunk egy csetlő-botló kis apróságot, gügyögni kezdünk, legyen az ember-gyerek vagy bármi más faj."

Forrás:
Karácsonyi Panka
Karácsonyi Panka

Karácsonyi Panka

1986 óta foglalkozom a világgal. Kezdetben fal-zsírkrétarajzokkal kápráztattam el a szüleimet. Nem kimondottan egyenes út vezetett idáig, ahol most vagyok. Mielőtt tervezőgrafikusként diplomáztam volna, tanítóképzőbe jártam, díszlet- és jelmeztervezést tanultam, és azóta is autodidakta módon szippantom magamba, ami éppen megtetszik. Ennek köszönhetően a fotótól a táskatervezésen át a filmes kellékig sok mindent készítettem már munkám során, és izgatottan várom, mit hoz a jövő. Munkáimat itt találjátok.

Olgi elmeséli, mi foglalná el a szíve csücskét, ami már amúgy is telve van:

"A kép alkotása közben a párom elment mellettem és csak annyit mondott: 'Tudom, hogy jól rajzolsz, de mégis minden alkalommal meglep, hogy mennyire!' Szívmelengető érzés, hogy a számomra legfontosabb embertől kapom a legkedvesebb szavakat abban, ami nemcsak a munkám, hanem sokkal inkább az életem legmeghatározóbb és legönkifejezőbb része.

Így a kedvesem, ha még nem telítette volna amúgy is tele, a szívem csücskében most még nagyobb területet foglalna el. 🙂

Forrás:
Petrovits Olga
Petrovits Olga

Petrovits Olga

38 éves vagyok, immáron ötödik éve vezetem a grafikai stúdiómat. Kicsit későn, 30 éves korom körül eszméltem fel, hogy grafikával szeretnék foglalkozni. Így munka mellett grafikusnak tanultam OKJ-n. Miután elvégeztem, felvettek a BKF-re tervezőgrafikus szakra. Mindent feladva felmondtam, amire máig büszke vagyok. Elvégeztem a főiskolát, jelenleg mozgóképművész mesterszakon tanulok. Ezeknek a képzéseknek és a kitartásomnak is köszönhetem, hogy a VOUS grafikusává válhattam! Munkáim egy részét ide kattintva megtaláljátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!