Egyéb kategória

Ilyen, amikor egy kanadai lány 8 év után találkozik magyar rokonaival

Mindig nagy öröm visszatérni egy számunkra kedves helyre, ahol rég nem jártunk már. Izgatottság és kíváncsiság van bennünk: vajon mi vár ránk ott, és mi változott, mióta utoljára láttuk. Képzeljétek el, milyen izgatott lehetett Petra Collins, brooklyni fotós-filmkészítő, aki húgával, Annával nyolc év után először látogatott el Magyarországra, nagyszülei szülőföldjére.
vous - 2015.09.24.
Ilyen, amikor egy kanadai lány 8 év után találkozik magyar rokonaival

Petra 15 évesen kezdett fotózni, és két éve költözött Brooklynba, hogy a fotózás a hobbijából hivatásává váljon. Torontóban nőtt fel a húgával, akivel régebben minden nyarat Magyarországon töltöttek, de immár nyolc éve annak, hogy nem jártak itt. Azért tértek most vissza, hogy felfedezzék és lefilmezzék az országot, az embereket, az életérzést és azokat a helyeket, amelyek oly sokat jelentenek nekik.

Amint Petra és Anna beléptek nagyszüleik budapesti lakásába, ahol édesanyjuk nevelkedett, azonnal megrohanták őket az emlékek, előkerültek a gyerekkori fotók és rajzok. Majd a városnéző túra során a Halászbástyáról letekintve a lányok megállapították, hogy itt semmi nem változott – Annának még a szeme is könnybe lábadt attól, hogy újra itt lehet.

Elkísérték nagypapájukat a Széchenyi fürdőbe, ahol a 73 éves öregúr mindennap úszik 1 kilométert. Nagynénjük és nagybátyjuk köves-hegyi szőlőjében pedig az amerikai nagyvárosi életből kiszakadva igazán feltöltődhettek. Nagyon várták már az unokahúgukkal, Rózával való találkozást, aki izgatottan mutatta, milyen sok képet készített a tőlük kapott fényképezőgéppel. Természetesen a balatoni fürdőzés és Petra kedvence, a lángos sem maradhatott ki. Sőt, még édesanyjukkal is találkoztak, aki szintén hazatért egy munka miatt – vele a pomázi filmstúdióban beszélgettek.

Bár Petra Budapestről egyenesen a New York-i divathétre repült, a csillogó esemény sem tudta feledtetni vele Magyarország szépségeit, és azt az örömöt, hogy végre újra találkozhatott távol élő családtagjaival.

Elképesztő hatást gyakorolt rám az ország, úgy érzem, újra és újra vissza kell majd térnem. Nagyon nehéz volt elszakadni a rokonoktól, különösen a kis Rózától, és nem könnyű tartani a kapcsolatot az időeltolódás miatt. De azt hiszem, velük is úgy lesz ez, mint a barátaimmal, akikkel a hazatérésem utáni első találkozás olyan volt, mintha el se mentem volna

– mondja Petra.

Magyarországon megtaláltam azt, amit kerestem: ötleteket kaptam egy új filmhez, és önbizalmat nyertem a szeretteim körében.

És akkor jöjjön Petra filmes élménybeszámolója a Magyarországon töltött napokról.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.