Egyéb kategória

Divattipp, amiért hálásak lesztek – Viseljétek a kedvenc őszi ruháitokat egyszerre!

Az őszt millió és egy dologért lehet szeretni. Most erről az egyről lesz szó, amiért nemcsak szeretni, hanem egyenesen rajongani kell érte. A RÉTEGES ÖLTÖZKÖDÉS nemcsak praktikus, de tökélyre fejlesztve igazi művészet is, amellyel egyszerűen képtelenség betelni. Ráadásul azért is jó, mert az összes kedvenc őszi ruhátokat magatokra vehetitek – akár egyszerre. Persze, előtte nem árt mérlegelni néhány dolgot. Miket? Ezekről lesz szó.

vous - 2015.09.23.
Divattipp, amiért hálásak lesztek – Viseljétek a kedvenc őszi ruháitokat egyszerre!

Hiába éljük azt a korszakot, amikor minden mindennel viselhető, a különböző minták keveredhetnek egymással, ez is csak akkor működik, ha jó ránézni az eredményre. Ehhez azért kell némi stílusérzék és egymással jól kombinálható ruhadarabok is. A réteges öltözködés jó játék, de ismerni kell a játékszabályokat ahhoz, hogy vérbeli fashionistaként aztán felrúgjátok őket. Különben inkább béna lesz a végeredmény, mint önkifejező.

1. lépés: Kezdjétek egy könnyű alapdarabbal!

Lehet ez egy farmering, egy fehér blúz, póló, nyári ruha, bármi, amivel kezdeni szeretnétek. A lényeg, hogy könnyű anyagból legyen, és a szabása valamennyire kövesse a test vonalát. Minél inkább a semleges színek közül válogattok, annál könnyebb lesz a dolgotok később. Ha profik vagytok, a legalsó réteg is lehet mintás.

Objektum doboz

2. lépés: Jöhet a meghatározó második réteg

A második réteg meghatározza a további színek, minták, anyagok sorsát, azaz az outfit stílusát. Nem mindegy, hogy egy fehér blúz fölé pihe-puha pulcsit, csinos blézert vagy crop topot húztok. Nem baj, ha ez a réteg sem túl vastag. Ne akarjatok Michelin-babának öltözni, messze még a farsang, de a halloween is. Még mindig nem hátrány a testet követő fazon, de nem kell rátok tapadnia a ruháknak.

Objektum doboz

3. lépés: Nyitott kabát, vagy valami más

Mint bőrdzseki, az idén ősszel kötelező darabnak számító poncsó, sálkendő, szőrmekabát, pelerin – a lényeg, hogy elől nyitott legyen, amikor viselitek. Ezt persze azt feltételezi, hogy nem két réteg van a kabát alatt, hanem akár több is. Arra figyeljetek, hogy a szettnek kabáttal és kabát nélkül is működnie kell. Ha kabát nélkül varázsát veszti vagy pont a kabát (vagy valamelyik legfelső réteg) rontja, el, akkor valamit rosszul csináltatok.

Objektum doboz

4. lépés: Ne feledkezzetek meg a kiegészítőkről!

Mintegy utolsó "rétegként" jöhetnek a kiegészítők. Koronázzák meg az outfitet, tegyék még izgalmasabbá, ördögibbé – az ördög a részletekben rejlik, ezt tudjátok. A legdivatosabb őszi fejfedők ilyenkor feldobják valamennyi szettet, de a kendőkről, övekről, sálakról, táskákról, az arcformátokhoz illő napszemüvegről vagy szemüvegről és a kedvenc bizsutokról se feledkezzetek meg.

Objektum doboz

Még néhány tipp külföldi divatbloggerektől

  • A rétegek sose legyenek teljes takarásban, ne ugyanolyan hosszú ruhákat viseljetek egyszerre. A blúz lógjon ki a pulcsi alól, a kardigán takarja a sortot, a lényeg a sok különböző ruhahossz.

  • Ne akarjatok egyből mintákat és színeket is keverni. Izgalmas a hatás akkor is, ha egy színt választotok ki, például Niki kedvencét, a feketét, és a különböző textúrájú anyagokat keveritek. Például a kötöttet a bőrrel és a pamuttal.

  • A semleges színek azért jók, mert a végén egy hangsúlyos kiegészítővel tudtok "robbantani".

  • Vessétek be a nyári ruhadarabokat is, mielőtt a gardróbrendezés miatt magasabban lévő polcra kerülnek. A könnyű anyagú sortot vagy ruhát igenis arra találták ki, hogy ősszel is viseljétek – rétegként.
  • És egy jó tanács a végére: mielőtt kiléptek az utcára, nézzetek a tükörbe és egy kiegészítőt vegyetek le magatokról.

Ajánlott cikkek