Egyéb kategória

8 ok, amiért nem bánjuk, hogy jön a rossz idő

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már szó szerint sokkot kapok ettől a sok napsütéstől. És ma is süt, meleg van, jó idő van, de már unalmas. Hideget, telet és esőt akarok! Meg is mondom, miért.
vous - 2015.09.19.
8 ok, amiért nem bánjuk, hogy jön a rossz idő

Nem, nem vagyok teljesen hülye, amiért szeretem a rossz időt, bár néha én is annak érzem magam. Számos oka van annak, hogy odáig meg vissza vagyok az őszi és a téli hónapokért. Oké, még a tavasz is elmegy, de csak azért, mert akkor van a szülinapom. Már tényleg kezdek rosszul lenni ettől a sok napsütéstől. Igen, valószínűleg tél közepén majd arról fogok írni, hogy mennyire jó lenne, ha a napocska kibújna a felhők mögül. De addig is hoztam nektek 8 okot, amiért igenis imádnunk kell, hogy itt van végre az ősz!

1. Hordhatunk feketét anélkül, hogy teljesen hülyének néznének

Ó, mennyi kérdő szempár szegeződött rám, mikor nyáron a negyven fokban is fekete ruhában töltöttem a mindennapjaimat. Bár megpróbáltak rám színeset adni, sajnos nem lett jobb a helyzet, továbbra is a fekete a kedvencem. Az őszi és a téli hónapokban pedig tényleg kevésbé néznek majd rátok furán, amiért feketeholló-szettben járjátok a várost. Végre!

2. Fel lehet öltözni normálisan

Nem úgy kell reggel kiválasztani a ruhánkat, mintha épp strandra készülnénk. Mert mit lát az ember nyáron? Kevesebbnél is kevesebb ruhát mindenkin. Ami érthető, hiszen próbáltunk a lehető legkevesebb ruhanemű-anyaggal érintkezni. A negyven fokban ki vágyott farmerra és fekete felsőkre? Mármint rajtam kívül…

3. A létező legjobb hétköznapi kombináció

Az, amikor farmer, póló, bőrdzseki és egy tornacipő elég. Erre pedig pont, hogy az ősz a legalkalmasabb időszak! Még nem fázol, de nem lóg a nyelved a melegtől sem. Mert a kabátot a derekadra kötheted, és még úgy is elvan az ember a hőmérséklettel. I-m-á-d-o-m.

Forrás:
Pixabay

4. Kibonthatjuk a hajunkat

Nem kell copfba rakni a loboncunkat, ha épp nem akarok elhalálozni a melegtől. Ki lehet vasalni, és úgy is marad majd. Talán ez az egészben a legjobb. Nem látunk virágkoszorúkat a lányok fején a metrón, és a derékig érő hajunk kibontva megváltoztatja az egész kinézetünket.

5. Nem folyik le a smink az arcunkról

Legalábbis a hőség következtében biztosan nem. Tudom, nyáron nem kéne alapozót használni, de ugyan, hát ki tartja be ezeket az íratlan szabályokat? Az alapozónak még a nevében is benne van, hogy „alap”. Kihagyhatatlan, ha sminkelésről van szó. Az nektek is megvan, amikor felszálltok a buszra és olyan melegetek van, hogy érzitek, ahogy az arcotokról olvad le a smink? Na, ez a 20 fokban biztosan nem fog megtörténni!

6. Több pénz marad a pénztárcánkban

Esőben, hidegben senkinek nincs kedve bulizni menni. Tönkremegy a hajunk, elázik a ruhánk és hasonlók. Felesleges pénzkidobás lenne elindulni otthonról, ha úgysem tudnánk igazán jól érezni magunkat. Nincs buli, nincs pénzköltés. Ha meg mégis égető vágyat éreztek magatokban, hogy valamire elszórhassátok a fizetést, inkább vegyetek magatoknak valami szépet.

Forrás:
Pixabay

7. Kalapmánia

Ha szeretitek a kalapokat, és nyáron is hordtátok őket, akkor itt az ideje elővenni a sötétebb színűeket is, hiszen ősszel ti lehettek a legstílusosabbak, ha megfogadjátok a tanácsainkat. Viszont akkor is tudunk segíteni nektek, ha nem meritek viselni őket. Mutatunk egy kis kalap-inspirációt!

8. Olvashattok még több VOUS-t

Mert esőben és rossz időben senkinek nincs kedve kimenni az utcára, csak ha nagyon muszáj. Ezért én azt ajánlom, elő az okostelefonokkal és olvassátok a VOUS-t!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.