Egyéb kategória

Életmentő szépségtippek esős napokra, miután már szétáztatok

Ha agyon akarom sminkelni magam, úgyis azt fogom csinálni. Legalábbis régebben még így működött. És soha nem értettem, hogy miért kenődik el az egész a fejemen és nézek ki úgy, mint akinek bevertek, amikor még az eső is elkezdett szakadni. Miért, miért, miért? Életmentő, szépségmentő tippeket hoztam nektek, amikkel ősszel a párás, koszos, saras, esős időben is gyönyörűek lehettek! Viszlát, eső áztatta pudlihaj!
vous - 2015.09.20.
Életmentő szépségtippek esős napokra, miután már szétáztatok

A smink

Szerény véleményem szerint a sminknek esőben pont ugyanolyan jól kéne kinéznie, mint amikor kellemesen süt a nap. Ehhez képest van két verzió: a) negyven fokban olvad az arc, b) szemből esik az eső és az egész fej pandává változik. A legjobb egyértelműen az lenne, ha az amúgy vízállónak csúfolt szemceruza vagy szempillaspirál mondjuk tényleg vízálló lenne és nem folyna el. Ehhez képest szétcsípi az ember szemét, de mindegy is.

Tippek, hogy a lehető legkevésbé érezzétek magatokat halál gáznak elkenődött sminkkel:

 • Az 1000 forintos vízálló szempillaspirál helyett próbáljatok meg egy kicsit drágábbat, hátha az beválik.
 • Nedves törlőkendő! Szigorúan százas kiszerelésben, hogy le tudjátok mosni a sminket.
 • Próbáljatok meg kevesebb alapozót, szemceruzát használni. Minél kevesebb réteg van rajtatok, annál kevesebb fog elfolyni.
 • Nézzetek többször a tükörbe, mint ahányszor szoktatok. Nehogy valami feketeség legyen a szemetek alatt, ami nem odavaló.

Forrás:
instagram.com/iheartmakeup

A haj

Vannak olyan bolondok, mint én, akik azt hiszik, hogy ha fél órával tovább kínozzák a hajukat a 220 fokos hajvasaló segítségével, akkor majd biztos egyenesebb marad és nem göndörödik, de még csak nem is hullámosodik be a párás levegőtől. Ha magatokra ismertetek, akkor gondolom, ti is rájöttetek, hogy ez sajnos nem így működik. Hiába, aki nem szögegyenes hajjal született, az szenvedhet vele, amennyit csak akar, sose marad egyenes, ha elered az eső. Szomorú.

Tippek, hogy a hajatok aránylag kulturált maradjon, miután elázott:

 • Fésű! Tudom, szálkás lesz a haj vége, csúnya és nem szép. De most őszintén, mit tudtok csinálni? Az csak rosszabb, ha eláztok, és egy csomóban ott lóg a hajatok valahol a hátatok közepénél.
 • Hajgumi! Ugye, nem kell ragoznom? Az én táskámban például egy egész csomag van. Ha mégsincs, akkor veszek újabb tíz darabot. Amit valószínűleg legközelebb megint otthon hagyok.
 • Hajcsat. Legalább a frufrutokat fogjátok hátra, hátha jobban néztek majd ki. A remény hal meg utoljára.
 • Fonjátok be! Halszálkába, vagy ahogy tudjátok. A négy tipp közül garantáltan ez a legjobb.

A ruha

Eláztatok, koszosak vagy sárosak vagytok, igazából már minden mindegy. Azt csak hiszitek! Mondjuk egy esernyőt vihetttetek volna magatokkal, ahogy azt én pont nem szoktam. Tudom, eltemetnétek magatokat legszívesebben, amiért szörnyen néztek ki, de várjatok még vele, drága a temetés. Próbáljátok helyrehozni a dolgokat.

Tippek, hogy kicsit rendbe tudjátok szedni a szetteteket:

 • Ahogy a sminknél, itt is tudom ajánlani a nedves törlőkendőt. Igazából mindenre jó. A cipőt le tudjátok törölni vele, a nadrágról is le tudjátok szedni a sarat, ha a hatalmas esőben való menekülésben még futni is kellett és összekentétek magatokat.
 • A kézszárító a mosdókban, ami amúgy ruháknak lett kitalálva, csak még nem nevezték át. Vegyétek a fáradságot, és próbáljátok megszárítani a ruháitokat. Vagy legalább a pólót, hogy ne látszódjon át a leopárdmintás melltartó a fehér felső alatt. Igen, én voltam az, aki ezt a divatbakit vétette. Többször is.
 • Ha végképp semmi nem segít, irány az első üzlet és túrjátok ki a legelső és legolcsóbb nadrágot és felsőt. Vagy ha olcsón meg akarjátok úszni, irány haza átöltözni! Kivéve akkor, ha kétórányira vagytok a lakástól a város másik végén.

Ha minden résznél (smink, haj, ruha) csak egy tippet megfogadtok, a végeredmény az lesz, hogy smink nélkül, kócosan, de fonott hajjal, sáros szettben álltok majd a női mosdóban fehér felsővel a kezetekben, amit épp meg akartok szárítani a kézszárító alatt. Zseniális.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.