Egyéb kategória

5 étel, ami biztosan használ gyomorégés ellen

Olykor ellenségeink, máskor barátaink – számos étel okozhat gyomorégést, míg más finomságok segíthetnek megelőzni a kellemetlenséget. Íme 5 étel, amellyel elolthatjátok a lángokat.

vous - 2015.09.15.
5 étel, ami biztosan használ gyomorégés ellen

Zabkása banánnal

Válasszátok reggelire fánk helyett inkább a rostban gazdag zabkását, amely banánnal kombinálva tökéletes módja a gyomorsav csökkentésének.

Friss gyömbér

A gyömbért ősidők óta használják emésztési panaszokra. Ti is sokféle formában kipróbálhatjátok: igyatok gyömbérteát, készítsetek gyömbérszörpöt vagy szopogassatok gyömbéres cukorkát!

Teljes kiőrlésű tészta olívaolajjal vagy fehér szószokkal

Forrás:
pixabay.com

Ha megkívántatok egy kis tésztát, mindenképp teljes kiőrlésűt egyetek, hiszen a magas rosttartalom segít enyhíteni a gyomorégés tüneteit. A savas paradicsomos szószt pedig cseréljétek olívaolajra vagy fehér mártásra!

Bab

A babot nemcsak a szívre gyakorolt jótékony hatása miatt ajánljuk: remek fehérjeforrás lehet a gyomorégést okozó hús helyett.

Almaszósz

Sütni készültök? Az olaj és a vaj helyett használjatok almaszószt a tésztához, így elkerülhetitek a kellemetlen tüneteket!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.