Egyéb kategória

Vissza a gyerekkorba – Kreatívkodjatok őszi termésekkel!

Ha ősz van, azt leginkább abból veszem észre, hogy egy nap azon kapom magam, mindenhol gesztenye van a lakásban. Egész egyszerűen rutinos a mozdulat, ha egy gesztenye mosolyog rám a lábam mellől, azt fel kell emelnem és haza kell vinnem. Most pedig elárulom, mit csinálok velük otthon.
vous - 2015.09.14.
Vissza a gyerekkorba – Kreatívkodjatok őszi termésekkel!

Gyerekkoromban rengeteg gesztenyeembert, lovacskát, őzikét és kutyát készítettem anyuval a konyhában, az asztal tele volt hurkapálcával, ragasztóval, falevéllel, dióval, festékkel. Nem unatkoztunk, az biztos, de anyuval mindig izgi volt az élet, mindig kitalált valamit, szép dolgok kerültek ki a kezei közül.

Jó móka még ma is kreatívkodni az őszi termések begyűjtése után, akár egyedül, akár oviban a gyerekekkel, vagy a saját gyereketekkel. Én előástam pár emléket a gyerekkoromból, hátha megjön hozzá a kedvetek, hogy elüssétek az időt vele egy szép őszi délutánon!

Gesztenyecsalád

Egy apa, egy anya, gyerek, na meg a kutya, macska, kisegér. Csináljátok meg a családotok gesztenye verzióját, jó szórakozás rárajzolni az egyes családtagok jellegzetességeit, ráadásul a lakásba is garantáltan behozza az őszi hangulatot!

Forrás:
pixabay

Levélkavalkád

A leveleket gyakorlatilag BÁRMIRE használhatjátok. Emlékszem, suliban leveleket kellett elrendeznem az üres rajzlapra, és én kacsacsaládot montázsoltam össze, de volt, hogy befőttesüvegre dekupázsolva a leveleket, hangulatos mécsestartót készítettem, ami olyan narancssárga fényt árasztott magából, hogy öröm volt nézni. Ráadásul ultrajó lenyomatokat lehet készíteni velük.

Dióból katica

Remélem, hevesen bólogattok a cím láttán, mert ez szerintem egyetlen gyerek életéből sem maradhatott ki! A fél, kibelezett diót pirosra festettük, fekete pöttyöket mázoltunk rájuk, és zöldre festett, levél formára vágott papírra ragasztottuk. Iszonyú büszkén mutogattam otthon, és persze nem volt megállás, jött a dióból készült kisegér, maci, kalózhajó és miegymás.

Ti miket kreatívkodtok ősszel?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!