Egyéb kategória

5 dolog, amit ne egyetek, ha megéheztetek

Biztos ti is ismeritek azt az érzést, amikor már annyira éhesek vagytok, hogy egy lovat is megennétek. Pizzák, péksütik és édességek lebegnek a szemünk előtt, sőt el is tervezzük, mit fogunk enni, ha végre hazaértünk. Arra viszont gondoltatok már, hogy nem mindegy, mit esztek, mikor farkaséhesek vagytok? Pedig így van, hoztam is öt dolgot, amit nem tanácsos ilyenkor enni.

vous - 2015.09.11.
5 dolog, amit ne egyetek, ha megéheztetek

Fűszeres ételek

Ha a korgó és üres gyomortokba csípős ételek kerülnek, akkor növelitek az esélyét a különböző gyomorirritációknak. Jobban jártok, ha a csilis, és jalapeño paprikás ételeket akkor eszitek, amikor már van valami a szervezetetekben. Igen, tudom, hogy nehéz ellenállni a fűszeres kajáknak, de próbáljátok meg, ha nem szeretnétek gyomorbántalmakat.

Gyümölcsök

Fontos a gyümölcsfogyasztás, ez tény, de nem segítenek sokat abban, hogy jóllakjatok. Még annak ellenére sem, hogy a gyümölcsben található cukrot lassabban emészti meg a szervezetünk a rostok miatt. Ahhoz, hogy ne érezzük tovább az éhséget, szükségünk van fehérjére és egy ghrelin nevű hormonra, ami az éhségérzetért felelős.

Forrás:
Pixabay

Ropogtatnivalók

A nasik, mindenki imádja őket. Éhesek vagyunk és bekapunk egy kis ropit, chipset, kekszet, vagy igazából bármit, amit elég megvenni és megenni. Tele vannak szénhidráttal, ami miatt gyorsabban emészti meg a szervezetünk, de sokkal hamarabb is leszünk éhesek utánuk.

Koffein

Ó, az a reggeli kávé, ne szóljanak hozzám, amíg meg nem ittam. Ugye ti is így vagytok vele? Úgy tűnik, ideje leszoknunk arról, hogy éhgyomorra kávét igyunk. A koffein ugyanis arra készteti a gyomrot, hogy több gyomorsavat állítson elő, és ez különböző gyulladásokhoz és irritációkhoz vezethet a gyomorfalon.

Forrás:
Pixabay

Szusi

Bár én nem vagyok oda a szusiért, se semmilyen ételért, amiben hal van, de a szusifanoknak most érdemes figyelniük. A fehér rizs és a szója kombinációja nem jó alternatíva az éhség csökkentésére. A rizsből hiányzik a rost, a szójaszósznak magas a nátriumtartalma, amitől egyből szomjasak lesztek. Az agyunk mindeközben a szomjúságérzetet éhségérzetként fogja érzékelni, és többet fogunk enni, pedig csak vízre lenne szükségünk.

Címkék: #gyümölcs #kávé
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
Otthon
Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
vous - 2024.07.25.
A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díjat elnyerő Dürer Park projekt keretében elindult a lakóépületek értékesítése. A 207 lakás a Városliget közvetlen közelében kap helyet. A tervezés során a magas minőség és a jövőre is gondoló, energiahatékony épületek létrehozása volt a cél.