Egyéb kategória

Folytonos ájulásai miatt nem tud randizni ez a lány

Az ájulás nem egy kellemes dolog, azt elhihetitek. Életemben először fogorvosnál ájultam el, és azóta voltak időszakok, mikor egyszerűen sorra estem össze a városban, otthon, dokinál, vérvételkor. Amikor megjelentek a szemem előtt a fekete pöttyök, csak megadóan sóhajtottam, hogy oké, gyorsan, utána jobb lesz, majd arra keltem, hogy a padlót szeretgetem.
vous - 2015.09.08.
Folytonos ájulásai miatt nem tud randizni ez a lány

Az én esetem tök átlagos, az emberek többsége simán leesik a lábáról életében annyiszor, mint én, egyszerűen csak azért, mert erős fájdalmai vannak, túlságosan félnek vagy kiszáradnak. Maggie Saunders azonban örülne, ha csak ennyiszer vesztené el az eszméletét. Az ő esete azonban jóval extrémebb.

Forrás:
myspace

Maggie ugyanis egyszerűen elájul, ha túl erősen nevet, vagy ha bizonyos ételekből – krumpli, tojás – többet eszik, mint amennyit a szervezete elbír. Ez utóbbinak egyszerű az oka: emésztéskor a véráramlás lelassul, az oxigén szállítása is megváltozik, ilyenkor Maggie elsápad, elálmosodik, majd a földön fekve találja magát.

A lány már gyerekkorában is gyakran elájult, első alkalommal egy sült krumplival a kezében találtak rá. Később az édesanyja szakemberhez vitte, ahol egyből diagnosztizálták nála a vasovagalis syncopét, azaz a közönséges ájulást. Ennek hátterében sok minden állhat, pl. valamilyen szívbetegség.

Maggie édesanyjának halála után kiderült, az asszony komoly szívproblémával küzdött, amit a lánya is örökölt. A diagnosztizálást követő orvosi megfigyelések alatt Maggie szíve kétszer is megállt 30 másodpercre, így azonnal pacemakert kapott. A lány igyekszik optimistán hozzáállni a helyzethez, azonban vannak dolgok, amiket nehezen, fájó szívvel tud elfogadni.

Nem tud randizni.

A fiúk többsége ugyanis vacsorázni hívja a lányt, és nem egyszer előfordult, hogy az asztal alól szedték össze őt, azt gondolván, hogy kábítószert fogyasztott, vagy túl sokat ivott. Pedig egyszerűen csak elájult. Emiatt a randevúk gyakran katasztrofálisra sikerednek, és Maggie úgy érzi, sosem találja meg majd a szerelmet. Volt ugyan egy három és fél éves kapcsolata, ám befejezték, Maggie szerint azért, mert:

túl nagy áldozat lett volna a fiúnak vele maradnia.

Szeretne sokat utazni is, ám kiszámíthatatlan állapota miatt ez egyszerűen kivitelezhetetlen. Ennek ellenére derűsen áll hozzá a mindennapokhoz, imádja a munkáját, egy autistákat segítő alapítványnál dolgozik, ahol sokan támogatják a barátaival egyetemben. S ami a lényeg: Nem.Adja.Fel.

Én pedig biztos vagyok benne, hogy a szerelem is beájul majd az ölébe egyszer.

Címkék: #betegség #randi
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
Otthon
Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
vous - 2024.07.25.
A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díjat elnyerő Dürer Park projekt keretében elindult a lakóépületek értékesítése. A 207 lakás a Városliget közvetlen közelében kap helyet. A tervezés során a magas minőség és a jövőre is gondoló, energiahatékony épületek létrehozása volt a cél.