Egyéb kategória

A normcore-nak leáldozott, itt az új trend!

Vége annak az időszaknak, amikor az számított trendinek, hogy beleolvadj a tömegbe, és hogy úgy öltözködj, mint egy átlagos nagymama. Itt az új varázslatos divatkorszak: a Chaos Magic!
vous - 2015.09.08.
A normcore-nak leáldozott, itt az új trend!

Hogy mit jelent pontosan a Chaos Magic?

Egyfajta mágikus gondolkodás az önrendelkezés útján – mondta Emily Segal stylist a Vogue-nak. Azt hiszem, a normcore után ott találtuk magunkat, hogy na, most hova tovább?

És itt jön képbe a mágia. Itt nem feltétlenül varázslókra és boszorkányokra kell gondolni, hanem inkább egyfajta spirituális dologra. A mágia lehetővé teszi az embereknek, hogy hagyják abba a túlzott gondolkodást és a dolgok túlelemzését.

Emily Segal így definiálta a Chaos Magic jelentését:

A Chaos Magic az ellentéte a „próbálkozz keményen megoldani egy problémát” elvnek és a túlkombinálásnak. Ha tényleg meg akarod oldani, akkor mélyebbre kell menned. A Chaos Magic egy olyan valóságot teremt, ami ideiglenes és szubjektív. Ez nem eszköz arra, hogy megváltoztass másokat – ez annak az eszköze, hogy magadat megváltoztasd.

Hogy fog ez megjelenni a divatban?

Ecsetvonásokkal. Az emberek tapasztalatairól szól. Az a fontos, hogy az emberek hogyan élik meg a világot, hogy megtapasztalják a szorongást, a lelkiséget, szóval nagyon az érzelmekre koncentrál.

Ennyi sejtelmes információból nehéz leszűrni, hogy pontosan mit is jelent ez. Nekem speciel azonnal József és az ő szélesvásznú álomkabátja jutott eszembe, és valószínűleg nem járok messze az igazságtól.

Forrás:
costume.com

Úgyhogy talán a Chaos Magic valójában egy újabb és trendibb kifejezés a hippidivatra, amibe a bőrkabáttól kezdve a virágos melltartón keresztül minden belefér.

Címkék: #divat #trend
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.