Egyéb kategória

Az aszú édessége – A negyvenes nők még nem mazsolák

Az, hogy mit keres egy érett negyvenes egy harmincas pasi oldalán, provokatív kérdés. Mit keresne?

vous - 2015.09.06.
Az aszú édessége – A negyvenes nők még nem mazsolák

Szerelmet, érzékiséget, szexet, odaadást, erőt, gyengédséget. Éppen azt, amit egy korabeli férfi oldalán is keresne. Keres is, de a negyvenes férfiak lefelé vadásznak. A markáns ötvenesek szeretnék nagyon a negyvenesek édességét. Sokszor hiába…

Tudtátok? Észrevétlenül fordult egyet a világ, bakugrást hajtott végre, billent egy aprót, de azért mértékadót. A harmincas nők a huszonévesek világában ragadtak, a negyvenesek meg az új harmincasok. Nem öregszenek. Ez a trend. Bár nem feltétlenül ők akarták így.

Nem öregszenek olyan gyorsan és látványosan, mint régebben. Tartják magukat, tartásuk van. És terveik. Lendületesek, és ha akarnak, tudnak szépek lenni. Ránctalanok, vagy erre a korra már megtanultak jól sminkelni. Energikusak, és ugyan ezer dolgot megtapasztaltak már, nem keseredtek bele az életbe. Személyiségfejlesztő gyakorlatok és meditációk segítik elő a „keserűtlenséget”. Meg a helyes jógaoktató. Ismerik értékeiket. Üdék, még dolguk van a világgal. Ha más nem, akkor incselkednek játékosan. Kihívják a sorsot, fityiszt mutatnak, és fesztelenül élvezik az életet.

A szexet is, görcsök nélkül, hiszen ismerik testüket, vágyaikat, és megtanulták már, mitől kap lángra az ágy. Nem aszottak. Nem mazsolák… a magányt elfogadják vagy elkergetik. Ki-ki ízlése, tehetsége szerint.

Tűzön-vízen együtt

De meddig lehet fiatalnak maradni, meddig érdemes törekedni a fiatalság fenntartására? Biztosan mindenki ezt és így akarja? Vagy lehet szépséges negyvenesként szépségesen öregedni? Vállalni ráncokat, nem kalandot keresni, nyomon követni a már főiskolás gyerek sorsát? Tűzön-vízen együtt maradni a gyerek apjával, figyelni, ahogy a másik megőszül, barázdái mélyülnek, és szarkaláb karmol ráncokat, ahogy nevet? Támogatni, nőnek és anyának maradni akkor is, ha a világ azt üzeni: engedj el mindent, mondj nemet, lázadj fel, tagadd meg éveid!

Forrás:
depositphotos

Lehet, de úgy tűnik, ez sokszor nem választás kérdése: a negyvenes nők jelentős része nem saját döntése nyomán szaladt vissza egy tízest az életében. Jellemzően exe döntött úgy, hogy új életet kezd (egy harmincas vagy még fiatalabb nő oldalán), hogy újra fiatal lesz, hogy sármos negyvenesként újra babakocsit tologat, szexel sokat és pelenkáz éjszakákon át. Mert most már majd kell, bár az előző házasságában ez még az exfeleség ráncszaporító kötelessége volt.

Az más kérdés, hogy nem feltétlenül erről álmodott ő se, ez most már így marad, pelenkáz, szagol, büfiztet, fizet bébiszittert, babaangolt, mellplasztikát.

Vagy szalad tovább, egy még újabbhoz, aki nem akar még/egyáltalán soha gyereket. Elvitorlázgatnak aztán, eltevegelnek, bámulnak naplementét hunyorgásig. Amíg a negyvenes pasi ötvenes lesz, aztán hatvan. És már nem a naplementétől hunyorog.

Túlélni mindent

De maradjunk a negyvenes nőnél, aki ugye tényleg nem mazsola: túlél mindent, csalást, válást, megaláztatást. Még segít is exe új partnerének, ha kell. Tanácsot ad, allergiára tablettát, súghat sokat. Okosan. Nagyon okosan, mert túlélését segíti elő, ha jó a kapcsolat. Erős marad, nem forgácsolódik, fókuszál. Nem mazsola.

Talpra áll, a plasztikát (ha kell) maga fizeti, sportolni kezd, ha addig soha, bár nem megy házhoz a személyi edző, azért megismeri korlátait. Ráébred, hogy azok sokkal tágasabbak, mint hitte valaha. Céljai messze, magasra törnek. Harmincas lesz újra, az életbe szerelmes fiatal nő, aki mézként vonzza magához a nála fiatalabbakat (is).

Mert nem kér semmit, nem ígér, nem korlátoz, nem fegyelmez, nem zsarol. Csak ad, csak elfogad.

De azért okos, nem mazsola – ha lelke, arca nem is ránctalan. Akar ő sokat: szép szerelmet, biztos kikötőt, hűséges férfiszemet. Ha nem perzseli fel magát, meg is szerzi azt még időben. Mert a negyvenes nő aszú, nem mazsola.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.