Egyéb kategória

Magas lányok, figyelem! Így érdemes öltözködnötök

Kirívóan magasnak lenni, főleg nőként, nem könnyű a mai világban. A magyar piacon nehéz találni divatos darabokat a különböző testalkatokra, legyen szó a plus-size-ról, a magas vagy alacsony lányokról. Reméljük, ez minél előbb változik. Mivel a VOUS-n a nap témája az égimeszelő, gondoltam a magas lányokra. Hoztam nektek néhány tippet, mikre figyeljetek vásárláskor.

vous - 2015.09.03.
Magas lányok, figyelem! Így érdemes öltözködnötök

A leggyakoribb problémát a nadrág hossza jelenti. Nem lesz meglepetés, hogy miért: rövid. Ugyanígy bajos a bősége is. Aztán ha a nadrágparán végre túllennénk, jön a következő gond a felsőválasztásnál:

Ami jó lenne bőségben, az már-már haspóló hosszúságú.

Szerencsére már itthon is akad egy-két olyan üzlet, amelyet kifejezetten az ilyen problémákkal küzdő hölgyeknek hoztak létre, és külföldről – főleg Angliából – hoznak be ruhákat. Érdemes a neten megkeresni ezeket a lelőhelyeket.

Ha végre találtok ruhákat magatokra, ügyeljetek arra, hogy ne látszódjatok még magasabbnak tőlük!

Forrás:
iStock

Ezekre figyeljetek vásárláskor:

  • Magas sarkú cipők közül nálatok sajnos csak a törpesarok jöhet szóba. (Persze ez függ a pontos magasságotoktól is.)
  • A maxiszoknyát nem ajánlom, mert még inkább nyújtja az alakot, de ugyanez a helyzet a miniszoknyával is.
  • A legelőnyösebb a középhosszú, térd fölé érő szoknya, viszont abból lehet akár A-vonalú vagy ceruza is, ami csak tetszik.
  • Felsők vásárlásakor érdemes odafigyelni a kivágásra: a V-nyakú topok, pulcsik nyújtják a felsőtestet, ezért jobban jártok egy környakúval.
  • Az ősz közeledtével viselhettek ti is sálakat a nyakatokban, mert nektek is nagyon jól áll.
  • A kabátoknál is ügyeljetek arra, hogy ne legyen túl hosszú. Elég, ha fenék fölött befejeződik a kabát hossza, és az annál rövidebb is jó választás.
  • Viselhettek egybe ruhákat is, mert nagyon nőiesek magas lányokon. Most is igaz: a hosszúság szintén térd fölötti legyen, az a legelőnyösebb számotokra.
  • Egy lapos csizmát is érdemes beszereznetek, az tuti befutó őszre és télre is.
  • A minták közül kerüljétek az óriásiakat, mert azok optikailag még inkább nyújtanak.

Jó vásárlást!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.