Nem lesznek többé „Anya, lefagyiztam a pólómat”, sem „Anya, ez kijön a ruhámból?” kijelentések. A tudósok rájöttek arra, hogyan tegyék szilárdabbá a fagyit, hogy tovább maradjon fagyott állapotban, köszönhetően egy fehérjének, ami összeragasztja az összetevőket. Ez a fehérje összeköti a levegőt, a zsírt és a vizet a jégkrémben, de természetes formában megtalálható egy japán ételben, a nattóban.
De nemcsak hosszabb ideig tartja fagyott állapotban, hanem a kikristályosodástól is megvédi, így megmarad a fagyi krémes állaga, függetlenül attól, hogy mennyi ideig áll a fagyasztóban. Ennek köszönhetően kevesebb telített zsír kerülhet a fagyikba, így a kalóriatartalma is alacsonyabb lesz. Ennek azért különösen örülünk, vagyis kérhetek majd két gombóc helyett négyet a fagyizóban. Ez már tetszik!