Egyéb kategória

Végre leáldozott a lefagyizott pólóknak!

Mit szeretünk a nyárban? A meleget, a jó időt, meg a FAGYIT. Mondjuk az már nem jön be annyira, hogy még csak el sem kezdtük enni, de már folyik végig a kezünkön, olyan gyorsan olvad a forróságban. Éppen ezért a kutatók egy olyan fagyi kifejlesztésén fáradoznak, ami sokkal lassabban olvadna el, mint egy normális fagylalt.
vous - 2015.08.31.
Végre leáldozott a lefagyizott pólóknak!

Nem lesznek többé „Anya, lefagyiztam a pólómat”, sem „Anya, ez kijön a ruhámból?” kijelentések. A tudósok rájöttek arra, hogyan tegyék szilárdabbá a fagyit, hogy tovább maradjon fagyott állapotban, köszönhetően egy fehérjének, ami összeragasztja az összetevőket. Ez a fehérje összeköti a levegőt, a zsírt és a vizet a jégkrémben, de természetes formában megtalálható egy japán ételben, a nattóban. 

De nemcsak hosszabb ideig tartja fagyott állapotban, hanem a kikristályosodástól is megvédi, így megmarad a fagyi krémes állaga, függetlenül attól, hogy mennyi ideig áll a fagyasztóban. Ennek köszönhetően kevesebb telített zsír kerülhet a fagyikba, így a kalóriatartalma is alacsonyabb lesz. Ennek azért különösen örülünk, vagyis kérhetek majd két gombóc helyett négyet a fagyizóban. Ez már tetszik!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.