Egyéb kategória

Kihagyhatatlan képek a jubileumi paradicsomdobáló fesztiválról

70. alkalommal rendezték meg a paradicsomcsatát Buñolban, amelyet a hatóság ugyan betiltott, mégis minden évben sor kerül rá. A fesztiválon minden eddiginél több alapanyag, 150 tonna paradicsom repült.

vous - 2015.08.26.
Kihagyhatatlan képek a jubileumi paradicsomdobáló fesztiválról

Ha oda készülnék, biztosan valamelyik széthasznált, sötétebb színű pólómat, bikinit és egy olyan sortot vennék fel, amit kicsit sem sajnálok. A cipővel lennék a legnagyobb bajban. Nagy a tömeg, nem szeretném beáldozni a lábfejemet ezért a nagy kalandért sem. Az úszószemüveget már túlóvatoskodásnak tartom. Persze, ez csak akkor következne be, ha Buñolban lennék, és lenne jegyem a 21 999 másik ember mellett, akit még beengednek a fesztiválra.
A Tomatinára, amelyet a világ egyik legextrémebb fesztiváljának tartunk, ugyanis olyan nagy az érdeklődés, hogy maximalizálták a résztvevők számát 22 ezer főben. Akiknek még egy tízeurós jegyet is kell venni.

A fesztivált hagyományosan augusztus utolsó szerdáján tartják; a képeket nem lehet kihagyni akkor sem, ha már ezerszer (na jó, hetvenszer) láttatok ilyet. A túlérett paradicsomokat a környékbeli gazdáktól kapják a fesztiválozók. A kamionokon érkező zöldség azonnal a földre kerül, így pillanatokon belül mindenki bokáig gázolhat a vörös paradicsomhúsban. A földről felszedett paradicsomdarabokkal aztán körülbelül egy órán keresztül folyik a dobálózás, de van, aki még ezután is marad: fürdőzni a lében. Hogyan? Így:

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.